Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kurultayda Kılıçdaroğlu’na rakip çıkması zorlaştı

        Düzgün KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        CHP’nin 16-17 Ocak’ta yapılacak 35. Olağan Kurultayı öncesi; il kongreleri Yozgat ve Tunceli dışında tamamlandı. Bugüne kadar yapılan kongreler kıran kırana yarışlara sahne oldu. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde kazananlar kıl payı hatta bazı illerde bir oy farkla yarışı önde tamamladı. Yarış sonucunda 81 ilin 46’sında il başkanları yenilendi. 35 ilde ise mevcut il başkanları yeniden seçilmeyi başardı.

        MUHALİFLER KAYBETTİ

        Olağanüstü kurultay talebinde bulunan parti içi muhalefet, il kongrelerinde arzu ettiği sonucu alamadı. Trabzon, Düzce, Yalova’nın aralarında bulunduğu 6 ilde muhalifler Genel Merkez’e karşı başarılı oldu. Kurultaya en fazla delegeyi veren İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere, illerin ezici çoğunluğunda ise yeni kurultay delegelerinin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren isimlerden oluştuğu belirtildi. Bu durumun, Olağan Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkmak isteyenlerin yeterli imzayı toplamasını zorlaştırdığı ifade ediliyor.

        GÖZLER ‘İNCE’YE ÇEVRİLDİ

        İl kongrelerinin ardından gözler son kurultayda Kılıçdaroğlu’na rakip olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye çevrildi. İl kongrelerinde çıkan tablo dolayısıyla, kurultayda sonuç alması güçleşen İnce’nin Olağan Kurultay’da genel başkan adayı olmayı düşünmediği ifade ediliyor. Ancak, kesin kararını; kurmaylarıyla yapacağı değerlendirmenin ardından kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

        BALBAY: ÇEKİLMEK YOK

        Olağan Kurultay’da Kılıçdaroğlu’na rakip olmaya kararlı olan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise adaylıktan çekilmeyeceğini ifade ederek, “Anadolu’yu dolaştım, oradaki insanlar değişimden yanalar. Delegelerin büyük bölümü Ankara’ya peşin hükümle gelmeyecek. Hiç kimse bu kurultayı çantada keklik görmesin. Öyle hesabı olanlar varsa yanılıyorlar. Kurultayda genel başkanlık yarışına gireceğim, sonuna kadar gideceğim. Çekilmeyi asla düşünmüyorum” dedi.

        ASIL YARIŞ PM İÇİN

        İl kongrelerinde oluşan tabloya göre CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakipsiz göründüğü kurultayda asıl yarış Parti Meclisi (PM) üyeliği için yaşanacak. İstanbul’da özellikle Cemal Canpolat’ın listesinin kazanması PM’nin yeniden yapılanmasında etkili olacak. Kılıçdaroğlu’na destek veren birçok il yönetimi ve delegeleri, PM’de köklü değişiklik talebini dile getiriyorlar. Bu yüzden PM’nin önemli ölçüde değişmesine kesin gözüyle bakılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ