Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Halk TEDES'ten memnun'

        Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Orduluların Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) sisteminden memnuniyetini her fırsatta açıkladığını ifade ederek, "Özellikle çevre illerden gelen ve sahil yolunu kullanan sürücülerin kırmızı ışık ve hız ihlali sınırlarını aştığı gözlendi" dedi.

        Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 Kasım 2015'ten itibaren faaliyete geçen, altyapısı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve halen Emniyet Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan TEDES'te 19 kule radar cihazı ile 11 araç plaka tanıma sisteminin, ışık ve hız ihlallerini görüntülü ve fotoğraflı olarak tespit ettiğini belirtti.

        Tespit edilen ihlallerin sürücülere ceza olarak yansıdığını dile getiren Yılmaz, "TEDES kapsamında hız sınırı şehir içlerinde 70 kilometre, şehir dışlarında 110 kilometre, tünellerde de 80 kilometre olarak uygulanıyor" ifadesini kullandı.

        Yılmaz, TEDES sayesinde trafik akışının daha hızlandığı ve trafik kazalarının azaldığına dikkat çekerek, "Sistemin faaliyete geçmesinden bu yana Ordulular, TEDES sisteminden memnuniyetini her fırsatta açıklarken özellikle çevre illerden gelen ve sahil yolunu kullanan sürücülerin kırmızı ışık ve hız ihlali sınırlarını aştığı gözlendi. Özelikle son günlerde başta Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve biri Rizeli, diğeri Samsunlu iki sürücünün haber ajansları ve sosyal medya vasıtasıyla kamuoyunu yanlış yönlendirdikleri belgelerle ortaya çıktı" dedi.

        Söz konusu kişilerin daha önce hız ihlalleri sebebiyle birçok kez trafik cezası aldığının belirlendiğini savunan Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'ın TEDES sisteminin faaliyete geçmesinin ardından Ordu'dan 28 Kasım 2015 tarihinde geçiş yaparken hız sınırı 70 kilometre olan güzergahta 107, 110 kilometre olan tüneller bölgesinde 136, Fatsa-Otogar mevkisinde 81, yine Fatsa-Sanayi mevkisinde 100, Ünye sanayi mevkisinde 78, Fatsa Liman mevkisinde 100, Nefise Akçelik tünel içinde 111 ve Ordu Üniversitesi mevkisinde 85 kilometreyle hız aşımı yaptığı belirlendi. Başkan Koçhan'a bu hız aşımları sebebiyle Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik ve Tescil Şube Müdürlüğü tarafından toplam 2 bin 320 lira ceza kesildi."

        Yılmaz, Orduluların TEDES uygulamasından memnun olduğunu kaydederek, "TEDES'le ilgili eleştirilere bakıldığında Samsun, Trabzon ve Rize'den. Ordu Şoförler Cemiyeti, kamyoncular, taksiciler, minibüsçüler, servisçiler geldi, bana teşekkür etti. Bu radarların nereye konulacağına biz karar vermiyoruz, Emniyet Genel Müdürlüğü karar veriyor. Bu uygulamanın sahibi Emniyet Genel Müdürlüğü. Bizim yerel yöneticiler olarak ilin belirli noktalarına ilişkin sadece tavsiyelerimiz alındı. Trafik canavarlarına karşı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği için kesinlikle taviz yok" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ