Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ‘Onlar ölmedi, yaşıyor’

        Sedef ŞENKAL DEMİR-İSTANBUL

        7 yaşındaki Deniz ve 2 yaşındaki Sedef adlı kız kardeşler, 2001’de babalarının sevgilisi Gülhan Güldane’yi ziyarete gittikten sonra ortadan kayboldu.

        Tüm aramalara rağmen kızların izi bulunamadı. 14 yıl sonra ortaya çıkan ve 2 küçük kızın kaybolduğu tarihte 12 yaşında olan bir tanık “Kızları babalarının gayri resmi eşi öldürüp çuvala koydu. Çuvalı bana taşıttı. Geceleri kızların ruhları beni rahat bırakmıyor” dedi.

        Bu ifade üzerine Gülhan Güldane, 4 Mart’ta tutuklandı. Biri 18 diğeri 11 yaşındaki kızını geride bırakan Güneş, yanında götürdüğü küçük kızı ile 2.5 ay kaldığı cezaevinden ilk duruşmada tahliye edildi.

        ‘3 ÇOCUĞUMA KIYDILAR’

        İki kızın babaları Doğan ile olaydan sonra evlenen Güldane, “2 çocuğu ararken benim 3 çocuğuma kıydılar. Bana kıydılar” diye sitem etti.

        Deniz ile Sedef’in geri dönmesini beklediğini söyleyen Güldane, onların yaşadığına inanıyor. Cezaevinde 2 yaşındaki kızı Güneş’e koğuş arkadaşlarının “Burası anaokulu” dediklerini anlatan Gülhan Güldane, “En büyük desteğim oradaki arkadaşlardı. Deniz Seki bile bana destek oldu, moral verdi. Onlar bana inandı. Şimdi özgürüm ve bir an önce onların da çıkmasını bekliyorum. Deniz Seki’yi kuaförüme bekliyorum. Onun saçlarını ben yapmak istiyorum” dedi.

        48 yaşındaki Gülhan Güldane adının çocuk katiline çıktığını ve itibarının iade edilmesini istediğini belirterek şunları söyledi: “Ben Allah’a adalete inandığım sürece inşallah Deniz de Sedef de beni duyar ve çıkıp gelirler. Poliste psikolojik baskı yaptı. Başımdan örtümü çektiler. ‘Sen niye ağlamıyorsun’ dediler. Cinayeti çözdü diye soruşturmayı yürüten polise ödül verdiler.” Güldane’nin avukatı Serhat Hamdi Aydın, “Suçsuz bir insan suçlandı. Yalancı tanıklıktan ve haksız tutuklama için dava açacağız” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ