Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ayvalık halkı seferber oldu, kayıp adam bulundu!

        Nilgün KAYA/HABERTÜRK

        Ayvalık’ın Akçapınar Kırsal Mahallesi’nde yaşayan 62 yaşındaki Alzheimer hastası Sebahattin Aygören, 29 Aralık günü kayboldu. Köy halkı, Jandarma ile seferber oldu. Balıkesir AFAD, Ayvalık ADAK ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile Balıkesir’den gelen Jandarma İz takip köpeği desteğiyle kaybolan vatandaş, 19 saat sonra sağ salim bulundu.

        Yaz günlerini andıran güzel havayı geride bırakan Ayvalık’ta 29 Aralık akşamı dondurucu soğuklar başladı. Hava sıcaklığının eksi 4 ‘e düştüğü ilçenin Akçapınar Kırsal Mahallesi’nde yaşamını sürdüren 62 yaşındaki Sebahattin Aygören’in zeytinliğinden dönmemesi üzerine köy halkı arama çalışması başlattı.

        BALIKESİR’DEN AFAD, AYVALIK’TAN ADAK VE AYVALIK ÇİFTÇİ MALLARI DA ARAMA ÇALIŞAMALARINA DESTEK VERDİ

        Her gün olduğu gibi 29 Aralık sabahı saat 08.00’de evinden ayrılan Alzheimer hastası Sebahattin Aygören’in saat 16.00’da evine dönmemesi üzerine telaşlanan köy halkı, çevrede yaptığı araştırmadan sonuç alamayınca durumu Jandarma Komutanlığına bildirdi.

        Binbaşı Faruk Özdemir yönetimindeki İlçe Jandarma Komutanlığından 2 subay, 3 astsubay, 2 uzman Jandarma, 8 uzman erbaş ve 1 er hemen bölgeye sevk edilerek arama çalışması genişletildi. Kayıp vatandaşı arama çalışmalarına Balıkesir Afet Yardım Derneğinden (AFAD) 5 kişilik ekip, Ayvalık Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlk Yardım Derneğinden (ADAK) 15 kişilik ekip ile Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Başkanlığında görev yapan 5 koruma bekçisi de katıldı. Arama çalışmaları ihbar alınan saat 19.30’dan gece saat 01.00’e kadar devam etti. Olay yerinde 1 asayiş timi bırakıldı.

        VATANDAŞ, ZEYTİN AĞACININ ALTINDA BULUNDU

        Bölgede zeytin ağaçlarının sık olması, havanın karanlık olması ve hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle ara verilmek zorunda kalınan arama çalışmaları 30 Aralık sabahı saat 08.00’de, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığından getirilen iz takip köpeği ile yeniden başlatıldı. Arama bölgesi genişletildi.

        Kayıp adamın Tıfıllar Kırsal Mahallesi yakınındaki tarlasına gidebileceği göz önüne alınarak o bölge çevresinde yapılan aramada vatandaş bir zeytin ağacının altında bulundu.

        Gece -4’e varan soğuk havaya rağmen vatandaşın sağ salim bulunması ailesi kadar mahalle halkını da sevindirirken başta Jandarma olmak üzere Balıkesir AFAD, Ayvalık ADAK ile Çiftçi Malları Koruma Başkanlığının örnek çalışması takdir topladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ