Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İşte yılın ilk ikiz bebekleri

        Adıyaman'da 2016 yılının ilk bebeği ikizler oldu. Didar ve Zeynal Ay çiftinin ikiz bebekleri dünyaya geldi. Bebeklere Abdurrahman ve Seval isminin verileceği öğrenildi.

        İSTANBUL'UN İLK BEBEĞİ: ZEHRA

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da dünyaya gelen yılın ilk bebeği "Zehra Dodurga" ve ailesini ziyaret etti.

        İstanbul'da 2016 yılının ilk bebeklerinden biri Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya gözlerini açtı.

        Fazıl ve Nazan Dodurga çiftinin üçüncü kız çocuğu olan ve "Zehra" ismi konulan bebeğin ilk ziyaretçisi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu. Baba ve anneyi tebrik eden Müezzinoğlu, bebeğe altın taktı.

        Yeni doğan bebeğin bahtının güzel olması dileğinde bulunan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

        "Bahtları inşallah Aylan ve Nilay bebeğe benzemez. 2016 yılının, gerek ülkemizde, gerek bölgemizde ve dünyada daha çok barışa, kardeşliğe ve insanlık vicdanına vesile olmasını temenni ediyorum. Aylan bebek gibi binlerce bebek kaybediliyor ya da anasız ve babasız kalıyor. Yine ülkemizde terörün ve terörizmin gençlere, çocuklara ve ailelere, milletimize ödettiği ağır bedeller var. Umut ederim ki bu süreçler 2016'da son bulur. Ülke insanımızın tamamı huzur ve barış istiyor. Bütün bu temenniler inşallah bu akşam kardeşliğe vesile olur."

        Bakan Müezzinoğlu daha sonra aynı hastanede doğum yapan Kezban Yılmaz ve bebeği Asiye'yi ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi.

        Müezzinoğlu, ziyaretlerinin ardından hastane personeline de karanfil vererek, onları özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti.

        SİİRT'İN İLK BEBEĞİ: MUHAMMET EMİR

        Doğumu saat 00.04'de gerçekleştirilen "Muhammet Emir" bebek, Siir'te yeni yılın ilk bebeği oldu.

        Siirt Devlet Hastanesinde yatan Hülya Pekeliz (22) saat 00.04'te 3 kilo 300 kilogram bir erkek bebek dünyaya getirdi. Muhammet Emir ismi verilenbebek Siirt'in yeni yılda dünyaya gelen ilk bebeği olarak kaydedildi.

        Yeni yılın ilk bebeğini ve annesini ziyaret eden Hastane Müdürü İrfan Ekmen, Müdür Yardımcısı Veysel Yüknü ve Başhekim Yardımcısı Barış Sarıpınar, minik bebeğe altın taktı.

        Doğumu gerçekleştiren kadın doğum uzmanı Tahir Kaçar, 3 kilo 300 kilogram ağırlığındaki bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini belirterek, yeni yılın ilk bebeğine sağlıklı ve mutlu bir ömür diledi.

        Hastane müdürü İrfan Ekmen, Siirt'te yeni yılın ilk bebeğinin hastanelerinde dünyaya gelmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi.

        Muhammet Emir'e hayırlı ömür sürmesi temennisinde bulunan Ekmen, "Ailesinin ilk ve Siirt"in de yeni yıldaki ilk bebeğini hastane yönetimi olarak ziyaret ettik ve ona bir altın hediye ettik. Umarım Muhammet bebek sevdikleri ile sağlıklı ve mutlu bir ömür sürer" dedi.

        YILIN İLK SURİYELİ BEBEKLERİ

        Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Kilis'te kiraladıkları evlerde barınan Suriyeli üç kadın, yılın ilk bebeklerini dünyaya getirdi.

        Kilis Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde doğum gerçekleştirilen Suriyeli Ala Şabuk, Nesrin Maki ve Hena Nacar anne olmanın sevincini yaşadı.

        Normal doğum sonucu sağlıklı şekilde 3 kilogram olarak dünyaya getirdiği bebeğe Ali ismini veren Şabuk, "Üçüncü çocuğumu dünyaya getirmenin sevincini yaşıyorum. Türkiye'ye geldiğimden bu yana asla yabancılık çekmedim. Türk halkı bana hem analık hem babalık etti. Sağlık çalışanları bize çok iyi davranıyorlar. Bu kadar iyi davranacaklarını asla beklemiyordum onlara nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum" diye konuştu.

        Yaşanan iç savaş nedeniyle ülkesinin yerle bir olduğunu anlatan Vaki ise sezaryenle yaptığı doğumda 3 kilo 700 gram bir bebek dünyaya getirdiğini ifade etti.

        Gördüğü ilgiden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Vaki, "Burada o kadar çok rahatım ki herkes çok iyi. Bizi kendi vatandaşlarından ayırt etmiyorlar" dedi.

        MALATYA'NIN İLK BEBEĞİ: ELİF ASEL

        MALATYA'da 2016 yılının ilk bebeği, Çiğdem ve Ahmet Kargin çiftinin kız çocuğu olarak dünyaya gelen 'Elif Asel' oldu.

        Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü Kadın Doğım bölümünde saat 00.07'da normal doğumla 3 kilo 100 gram ağırlığında ve 49 santimetre boyunda bir kız bebek dünyaya getiren 31 yaşındaki anne Çiğdem Kargin, eşi 31 yaşındaki Ahmet Kargin ile yeni yılın ilk dakikalarında bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadı. İlk çocuğunu dünyaya getirdiğini belirten anne Çiğdem, bebeklerine 'Elif Asel' adını verdiklerini söyledi. Anne Kargin, heyecanlı olduğunu belirterek, "Yılbaşına denk gelmesini beklemiyordum. Allah Kimsenin kucağını boş bırakmasın benim ilk çocuğum yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya geldiği için çok mutluyum. 2016 yılında inşallah her şey yoluna girer ülkemiz çok karışık inşallah her şey yoluna girer" dedi.

        Yeni yıla çocuklarıyla girdiğini belirten baba Ahmet Kargin, "2016 yılına bereketiyle girdik kızımızla birlikte mutlu mesut bir hayat yaşayacağız inşallah 2016 yılı vatanımız, milletimiz ve ülkemiz için kazasız belasız bir yıl diliyorum'' söyledi.

        ANTALYA'NIN İLK BEBEĞİ: ALPEREN

        Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doğan yılın ilk bebeğine "Alperen" adı verildi.

        Yeni yılın ilk dakikalarında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen doğum ile Ahmet-Huriye Erdem çiftinin ilk çocukları dünyaya geldi. 2 kilo 750 gram ağırlığında dünyaya gelen erkek bebeğin adı "Alperen" oldu.

        Hastanenin doğumhane bölümünün önünde bekleyen baba Ahmet Erdem ve yakınları, bebeğin dünyaya geldiğini duyunca büyük bir sevinç yaşadı.

        Baba Ahmet Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yılın kendilerine büyük bir mutluluk getirdiğini belirterek, "Çok heyecanlıydım. Bebeğimin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini duyunca büyük bir sevinç yaşadım. Yeni yılın ilk dakikalarında bize çok güzel bir hediye oldu. Umarım 2016 oğlum ve bizim için güzel bir yıl olur" dedi.

        Anne Huriye Erdem ise 4 gündür hastanede doğumu beklediğini ifade ederek, "Oğlum dünyaya gelmek için yılbaşını beklemiş. Yılbaşı gecesinin bizim için çok özel bir anlamı oldu. Yeni yıl da umarım hep mutluluklarla dolu olur" diye konuştu.

        BİNGÖL'DE YILIN İLK BEBEĞİ: YASMİN

        Bingöl'de doğan yeni yılın ilk bebeğine "Yasmin" adı konuldu.

        Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine dün sabah gelen Zeynep Kayıtmaztürkmen (30), saat 00.05'te doğum yaptı.

        Zeynep ve Fariz Kayıtmaztürkmen (35) çifti, 3 kilogram ağırlığında doğan kız bebeğe Yasmin adını verdi.

        Normal doğumla dünyaya gelen bebek ile annenin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

        DENİZLİ'DE YILIN İLK BEBEĞİ: ALGI

        Doğumu saat 00.01'de gerçekleştirilen "Algı" bebek, Denizli'de yeni yılın ilk bebeği oldu.

        Denizli Devlet Hastanesinde yatan Gülgün Can (29) saat 00.01'te 3 kilo 350 kilogram bir kız bebek dünyaya getirdi.

        Algı ismi verilen bebek Denizli'nin yeni yılda dünyaya gelen ilk bebeği olarak kayıtlara geçirildi.

        Yeni yılın ilk bebeğini ve annesini ziyaret eden hastane başhekimi Kadir Gökhan Saçkan Algı bebeğe altın taktı.

        Başhekim Saçkan, 3 kilo 350 kilogram ağırlığındaki bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini belirterek, yeni yılın ilk bebeğine sağlıklı ömür diledi.

        İlk bebeğini kucağına alan anne Gülgün Can ise çok mutlu olduğunu ifade ederek hastane çalışanlarına teşekkür etti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ