Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sivas’da kalorifer kazanı patladı, 1 kişi öldü

        Sivas'ın Gemerek İlçesinde 5 katlı bir binanın kalorifer kazanının patlaması sonucu 26 yaşındaki ilkokul öğretmeni Resul Tuncer yaşamını yitirirken, eşi Kerime Tuncer ve komşuları Keziban Kurt ise yaralandı.

        Olay ilçeye bağlı Gaziosmanpaşa Mahalesi'ndeki 5 katlı bir binada sabah saat 07.30'da meydana geldi. Binada sabah saatlerinde kömürle çalışan kalorifer kazanı büyük bir şiddetle patladı. Patlamanın etkisi ile binanın birinci katındaki bir dairenin duvarları ve tabanı yıkılırken, tesisat ve duvar parçaları geniş bir alana yayıldı. Bina önündeki bazı araçlar zarar gördü. Yaklaşık 100 metre ilerideki bir binanın da savrulan parçalar ile camları kırıldı.

        Olay sırasında binanın birinci katında oturan Sızır İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Resul Tuncer yaşamını yitirirken, eşi 25 yaşındaki Kerime Tuncer ile yan dairede oturan komşuları 25 yaşındaki Keziban Kurt yaralandı.

        Çevrede büyük paniğe neden olan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi ile polis ekipleri gönderildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar, Gemerek Devlet Hastanesi'ne, ardından ambulansla sevk edildikleri Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaşamını yitiren öğretmen Resul Tuncer'in cesedi ise Gemerek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ekipleri olay yerinde inceleme başlattı.

        İlçede yaşayan Mehmet Ali Çoban, sabah saatlerinde korkunç bir patlama ile uyandıklarını ve binayı görünce yardıma koştuklarını ve yaralıları çıkardıklarını söyledi. Görgü tanıklarından Yusuf Durmuş da patlama sesiyle olay yerine geldiklerinde binanın bir bölümünün yıkılmış durumda gördüklerini söyledi.

        ÖĞRETMEN ÜST KATTAN ALT KATA DÜŞMÜŞ

        Patlamanın olduğu binanın kooperatif olarak yapıldığı, beraberindeki diğer 2 bina ile birlikte bu yıl tamamlandığı ve 3 binanın ısınma sisteminin patlama olan binadaki kazandan sağlandığı öğrenildi.

        Patlama binanın birinci katında bulunan Abdulah Kurt'a ait daireye büyük zarar verdi. Kazanın bulunduğu bodrum katının tüm duvarları ise yıkıldı. Binanın duvar parçaları çevredeki geniş bir alana yayıldı. Patlama sırasında kazanın üstündeki dairenin, söz konusu odasının tabanı ile tavanı parçalandı. Bu nedenle birinci katın üstündeki dairede kiracı olarak oturan öğretmen Resul Tuncer, patlama etkisi ile delinen tabanın çökmesiyle alt daireye düşürek yaşamını yitirdi.

        Patlamanın büyük hasar verdiği birinci kat dairesindekilerin şans eseri binanın daha az hasar gölen odalarında bulunması nedeni ile kurtuldu. Patlamanın hemen ardından 5 katlı binanın tamamı boşaltıldı. Binadaki dairelerde oturanlar yan bloklar ile komşu ve yakınlarına sığındı. Binanın incelendikten sonra oturum izni konsunda karar verileceği belirtildi.

        Öte Yandan Cumhuriyet Savcısı gözetiminde polisin incelemeleri sürüyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ