Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu Çankaya'da sağlık çalışanlarıyla buluştu

        2015’in son günlerinde ülkenin dört bir yanından gelen sağlık çalışanlarıyla Çankaya Köşkü’nde bir araya gelen Başbakan Davutoğlu anlatılanları not aldı, “Sağlık alanında neler yapmamız gerekiyorsa birlikte karar verelim. Sağlık hizmetlerini yürüten kesimi çözümün bir parçası haline getirmek istiyoruz” dedi.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, hafta içi Çankaya Köşkü’nde sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya, Başbakan Davutoğlu’nun kadın doğum uzmanı olan eşi Sare Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Davutoğlu’nun Sağlık Koordinatörü ve AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer’in yanı sıra kamudan ve özel sektörden hekimler, üniversite hocaları, ebe, hemşire ve yönetici pozisyonundaki sağlık çalışanları katıldı.

        Toplantıda, sağlık sisteminin ve hizmet sunumunun aksayan yönleri, bunların giderilmesine yönelik çözüm önerileri ve geleceğe yönelik atılacak adımlar ele alındı. Toplantıya Diyarbakır’dan katılan Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İhsan Esmer ile Şırnak İl Sağlık Genel Sekreteri Hakan Tokur, bölgedeki sağlık çalışanlarının durumuna ilişkin örnekler paylaştı.

        Başhekim Esmer, Diyarbakır’da yaşanan bir patlamaya işaret ederek, patlama sonrasında hiçbir resmi görevlendirme olmadan tüm sağlık çalışanlarının sorumluluk bilinciyle anında görev yerlerine koştuklarını, bunun çok güzel ve örnek bir davranış olduğunu vurguladı.

        Davutoğlu, toplantıda tüm katılımcıları tek tek dinleyerek not aldı. Konuşmasında “sağlıkta yönetişim” kavramının önemine vurgu yapan Davutoğlu, “Sağlık alanında neler yapmamız gerekiyorsa birlikte karar verelim. Bunun gibi istişare toplantılarını sürdürerek, sağlık hizmetlerini yürüten kesimi çözümün bir parçası haline getirmek, sağlık sistemindeki aksaklıklara anında çözüm üreten bir mekanizma oluşturmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

        HASTANEYE ROKETE TEPKİ

        Başbakan Davutoğlu, son katıldığı televizyon programında doktorlarla buluşmasına ilişkin şunları söylemişti: “Bir doktor grubuyla akşam yemeğinde birlikteydik.

        Şırnak İl Genel Sekreterimiz Hakan Bey, Cizre Devlet Hastanesi’nde 20 doktorun nasıl büyük bir fedakârlık içinde çalıştığını bize anlattı.

        Cizre Devlet Hastanesi’ne 20 roket atıldı. Niye atıyorlar devlet hastanesine 20 roketi? Bu mudur özyönetim, özerklik dedikleri şey? Roketi atıyorlar ki orada bir facia olsun ve halk provoke edilsin.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ