Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ayağı kırık gebe eşeğe barınak yapıp sahip çıktı

        Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde İş-Kur bünyesinde geçici işçi olarak çalışan Ekrem Toker, sahibi tarafından ayağı kırıldığı için terk edilen gebe eşeği, kendi imkanlarıyla yaptığı barınağa yerleştirerek sahip çıktı.

        Karlıova İlçesi'nde 20 gün önce, bir ayağı kırıldığı için sahibi tarafından ölüme terk edilen gebe eşeği bulan Ekrem Toker, kendi imkanlarıyla eşeğin kalması için bir barınak yaptı. Toker, maddi imkanını yetersiz olduğu için eşeği tedavi ettiremediğini belirterek, yardım çağrısında bulundu. Maddi durumu iyi olmayan ve İş-Kur bünyesinde geçici işçi olarak çalıştığını söyleyen Ekrem Toker şöyle dedi:

        "20 gün önce eşeğin yerde hareketsiz yattığını gördüm. Bunu fırsat bilen çocuklar eşeğe binmeye çalışıyorlardı. Çocukları hayvandan uzaklaştırdıktan sonra kendi bahçeme getirdim. Getirdiğimden bugüne kadar hayvana yem ve suyunu veriyorum. Yaralı olan ayaklarını sardım ama iyileşmede bir ilerleme yok.

        Bu hayvan gebedir, iyi beslenmesi ve tedavi edilmesi lazım. Benim de bakacak durumum yok. Kendim kiracıyım ve İş-Kur aracılığıyla geçici bir işte çalışıyorum. İmkanım olsaydı veteriner hekime götürürdüm.

        Burada sert bir kış iklimi var. Geceleri hava sıcaklığı eksi yirmi dereceye kadar düşüyor. Soğuktan donmaması için ona kendi imkanlarımla barınak yaptım. Yetkililere bu konuda yardım yapmaları için çağrıda bulunuyorum."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ