Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim O illerde okullar tatil edildi

        Antalya'nın Korkuteli ile Elmalı İlçesi'nde sabaha karşı kar yağışı başladı.

        İlçe merkezi ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Korkuteli'ye bağlı 4 mahallede, Elmalı'da ise ilçe genelinde okullar tatil edildi.

        KARABÜK VE KASTAMONU'DA EĞİTİME BİR GÜN ARA

        KARABÜK ve Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

        Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle il genelinde okulların 1 gün tatil edildiği beirtildi. Kastamonu Valiliği ise kent merkezinde gece boyunca yağan karın ardından sabah saatlerinde merkez ilçede okulların bugün tatil edildiğini açıkladı. Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin ve Cide ilçelerinde pazartesi ve salı olmak üzere 2, Abana'da ise bugün kar nedeniyle eğitime ara verildiği dün açıklanmıştı.

        YOZGAT’ TA TİPİ NEDENİYLE OKULLAR TATİL EDİLDİ

        Yozgat’ta tipi şeklinde başlayan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Okullarına giden öğrenciler, ders yapmadan evlerine gönderildi. Yozgat’ta sabaha karşı tipi şeklinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve Sorgun ilçesinde okullar tatil edildi.

        Tatil kararı, öğrenciler İstiklal Marşı okuyup derslerine girecekleri sırada verildi. Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri, okulların tatil olduğunu cadde ve sokaklarda anons yaparak duyurdu. Okul bahçelerinde servislerin gelmesini bekleyen öğrenciler, kartopu oynayıp tatil sevinci yaşadı.

        Yozgat’ta kar yağışı devam ederken, belediye ekipleri yol temizleme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

        UŞAK'TAEĞİTİME BİR GÜN ARA

        Uşak'ta, yılın ilk kar yağışı görülürken valilik il genelinde ve ilk ve orta dereceli okulları bugün tatil etti, kamu kuruluşlarında çalışan hamile ve engelliler de idari izinli sayıldı.

        Uşak'ta dün gece başlayan ve giderek etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Uşak İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Uşak Belediyesi ekipleri sabah saatlerinde karla mücadele çalışması başlattı. Kar yağışında kar kalınlığı kent merkezinde 5, yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaştı.

        Karayolları 25'inci Şube Şefliği'ne bağlı ekipler 9 bıçaklı kamyon ve 7 greyder ile zaman zaman ulaşıma kapanan Uşak-İzmir ve Uşak, Ankara karayollarında kar kürüme çalışmaları yaparken Uşak İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı 15 ekip de kapanan köy yollarında çalışmaya başladı.

        Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri de cadde ve sokaklarda 10 ekip, 3 greyder, 5 kamyon, 2 kepçe, 3 tuzlama aracı ve 1 yükleyici, Temizlik İşleri Müdürlüğü de 250 personel, 5 traktör, 2 damperli kamyon ve 1 kepçe ile şehir merkezinde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

        OKULLAR TATİL

        Uşak Valisi Ahmet Okur, bugün saat 06.00'da Twitter hesabında, "Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz merkez ve ilçelerinde eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir" açıklamasını yaptı. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının devam edeceğini belirtirken, trafik ekipleri karayollarında sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ