Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kentte bugünkü etkinlikler (05.01.2016)

        Nagihan ALAN/GAZETE HABERTÜRK

        TİYATRO

        Geçen yılın en sevilen ve eleştirmenler tarafından tam not alan oyunlarından biri “Kadın İsterse”, tekrar güldürmeye geliyor. Musa Gönüllü’nün kaleme aldığı, Sanat Mahsulleri Ofisi tarafından sahnelenen oyun 20.00’de Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde...

        Nâzım Hikmet’in ölümünün 50. yıldönümü için Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği ‘Yaşamaya Dair’ oyununda, Tülay Günal sahnede... Piyano ve viyolonsel eşliğinde oynanacak “Yaşamaya Dair” müzikal gösteri, 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sizlerle...

        Kim için yapılır evlilik? Kadın ve erkek evlendikten sonra bir adanmışlıkla yaşamak zorunda mıdır? Bağlılık, gerekli ve olumlu bir etki midir, yoksa muhatabını sardıkça boğan bir canavar mı? Hep hayatı ıskalamaya mahkûm muyuz? Tüm bu sorgulamaların odağında duran çarpıcı bir kara mizah örneği; ‘Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş’ 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde..

        SERGİ

        Tan Taşpolatoğlu, “Derealizasyon” isimli solo sergisinde; kişinin, çevresini olduğundan farklıymış ve kendisine yabancıymış gibi algılaması fikri etrafında dolaşıyor. Nilgün Sabar da “Gizli Pencere” isimli sergisi ile sanatseverlerle buluşuyor. İkilinin sergisi ArmaganArt Design Gallery’de görülebilir.

        Küratörlüğünü Oğuz Erten’in yaptığı Çağatay Odabaş’ın Çekim Kuvveti sergisi, bilimkurgu sinemasına büyük ilgi duyan Odabaş’ın sanatsal beslenme kaynaklarının resimlerine olan etkisini yansıtıyor. Odabaş, evrendeki döngüyü sağlayan en temel yasadan hareketle, enerjiyi açığa vuran resimleriyle izleyicilerin karşısına çıkıyor.

        KONSER

        Büyük Ev Ablukada 2010 yılında Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nda başladığı “Ay Şuram Ağrıyo” isimli akustik konserler serisiyle bu sefer de 21.00’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’ne konuk oluyor.

        Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nda ses sanatçısı ve öğretmen olan ve ”Aşk Çiçeğim” videosu ile sosyal medya fenomeni haline gelen Bahtiyar Özdemir, 21.00’de Jolly Joker sahnesinde sizlerle.

        Geçtiğimiz sezon harika performanslarıyla İstanbullu müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatan Johann Strauss Orkestrası 2016 için hazırladıkları gösterileriyle İş Sanat’a geri dönüyor. Strauss Orkestrası 20.30’da İş Sanat’ta...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ