Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Denizli'de anne ve zihinsel engelli kızı soba kurbanı

        Dağal Mahallesi'nde oturan Gülizar Çulha ile zihinsel engelli kızı Zübeyde Çulha, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Annesinin ve kız kardeşinin bugün evden dışarı çıkmaması üzerine kontrol için eve giden Hüseyin Çulha, kapıyı çaldı. Ancak kapıyı açan olmayınca meraklanıp çatıdaki havalandırma boşluğundan eve girdi. Sobanın bulunduğu odaya giren Çulha, annesiyle kız kardeşini hareketsiz yatarken buldu. Hüseyin Çulha, komşularından ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin yaptığı kontrolde, anne ile kızının öldüğünü belirledi.

        İhbar üzerine gelen jandarma evde inceleme yaptı. Ardından anne ve kızının cesedi, otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp morguna kaldırıldı. Yapılan otopside anne ile kızının sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğü belirlendi. Anne Gülizar Çulha'nın sabaha karşı sobaya kömür atıp, kızının yanına yattığı öğrenildi. Anne ile kızı, ikindi vakti kılınan namazın ardından Dağal Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.

        Büyük üzüntü yaşayan ölen kadının oğlu Hüseyin Çulha, "Kapıyı pencereyi çok çaldık. Açan olmayınca çatıdan girdik. Odaya bakınca annem ile kardeşimin cesetlerini gördüm. Komşulardan yardım istedim" dedi.

        Eşini ve kızını toprağa veren Fikret Çulha ise, akraba ziyareti için Denizli merkeze gittiğini ve yakınlarında kaldığını belirterek, "Ben evde değildim. Komşular aradı haber verdiler öyle duydum. Bu sobayı 40 yıldır yakıyoruz, şimdiye kadar böyle bir şey başımızsa gelmedi. Eşim ve kızımı sobaya kurban verdik" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ