Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Davutoğlu’ndan Barış Grubu’na ‘Hendekler kapatılsın’ çağrısı

        Volkan YANARDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki akşam kendilerini Barış Grubu olarak adlandıran aydınlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini Çankaya Köşkü’nde ağırladı. Başbakan Davutoğlu’nun görüşmesine İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Başbakanlık Başmüşavirleri Hatem Ete, Sevinç Özcan, Yılmaz Ensaroğlu ve Muhsin Kızılkaya da katıldı. Davutoğlu’nu ziyarete gelen Barış Grubu heyetinde Oya Baydar, Baskın Oran, Ayşe Erzan, Nesrin Nas, Raci Bilici, Selim Ölçer, Nurcan Baysal, Mebuse Tekay, Gülseren Onanç, Ali Bayramoğlu, Kezban Hatemi, Ahmet Faruk Ünsal ile Tarık Çelenk yer aldı.

        ‘KÖTÜYE GİDİYOR’

        Heyet, bölgede yaşanan olayların sona ermesini istedi, durumun kötüye gittiği tespitini yaptı. Çözüm sürecinde olduğu gibi iletişim kanallarının açık tutulmasının önemine işaret eden heyet üyeleri, Meclis iradesinin devreye girmesini isteyerek, sokağa çıkma yasaklarının da kaldırılması talebinde bulundu.

        Davutoğlu, sokağa çıkma yasaklarını, sivilleri koruma amaçlı olarak hayata geçirdiklerini ifade ederek, bölgede hayatın normale dönmesini en çok kendilerinin istediğini kaydetti. Bölgeyi teröre bırakmayacaklarının altını çizen Davutoğlu, çözüm iradesinin arkasında olduklarını ancak bu süreci terör örgütünün sabote ettiğini söyledi.

        Davutoğlu, bölgede sivil halk ile teröristleri birbirinden ayırarak terörle mücadelenin yürütüldüğünü, hendekler, barikatlar ortadan kalkmadıkça, terörle mücadeleden vazgeçilmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Heyet üyelerinin hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması konusunda çağrıda bulunmasını isteyen Başbakan Davutoğlu emniyet birimlerince duvarlara yazılan ve bölge halkı tarafından da tepkiyle karşılanan yazıların da sildirtildiği bilgisini verdi.

        'GEREKEN YAPILACAK'

        Terör eylemleri sonucunda ölenlerden bazılarının cenazelerinin olay yerinden alınamadığını, bazılarının ise hastanelerde defnedilmeyi beklediğini kaydeden heyet üyeleri, bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı. Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu, insan haklarına yönelik ihlaller varsa bunların incelendiğini belirterek, kasten kaldırılmayan cenazelerle ilgili gerekenlerin yapılacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ