Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yafes Mahallesi temizlendi

        Melih YİĞİT/ŞIRNAK

        Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde güvenlik güçlerince teröristlere yönelik yürütülen operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarınca önceden kazılan hendeklerin, kurulan barikatların ve sokaklara yerleştirilen çok sayıda patlayıcının bulunduğu Yafes Mahallesi teröristlerden temizlendi. Sadece Yafes Mahallesi’nde 70 el yapımı patlayıcının imha edildiği öğrenildi.

        Çatışmalar ve patlayıcı imha işlemleri sırasında 4 güvenlik görevlisinin yaralandığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Sur’da 65, Şırnak Cizre’de 213 ve Silopi’de 37 olmak üzere düzenlenen operasyonlarda 315 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

        Şırnak Valiliği, Silopi’de öldürülen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi üyesi Seve Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır, Özgür Kadın Kongresi aktivisti Fatma Uyar ile 1 erkeğin öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

        Açıklamada, “Silopi’de 3 kadının infaz edildiği yönünde çıkan haberler tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. İlimiz Silopi İlçesi’nde dere yatağında bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik kuvvetleri arasında çatışma çıkmıştır. Silahlı çatışmaya girenlerden 3’ü, 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjörle birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ