Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Eski kurmaylardan çağrı

        Saliha ÇOLAK/GAZETE HABERTÜRK

        MHP’den 19. dönem milletvekili olan, eski genel başkan yardımcıları Rıza Müftüoğlu, Muharrem Şemsek ve Tuncay Şekerciloğlu ile eski milletvekilleri Musa Erarıcı, Seyfi Şahin, Mustafa Dağcı, Osman Develioğlu, Osman Sevimli ve Yaşar Erbaz ortak bir açıklama yaparak genel merkezin büyük kongreyi toplamasını istedi.

        Açıklamada şöyle denildi: “Daha öncelerden beri var olan 7 Haziran ve 1 Kasım 2015’ten sonra da yoğunlaşan MHP’deki iç mücadele, çalkantı ya da yarışın uzun süre devam etmesi, partimizin, ülkücü-milliyetçi hareketin ve daha da önemlisi Türk milletinin aleyhine olacaktır.

        Bu bakımdan Sayın Genel Başkan’ımız ve genel merkez yönetiminin makul süre içinde tüzük değişikliği ve seçim gündemli olarak olağanüstü büyük kongreyi toplamaları gerekir.” Öte yandan olağanüstü kongre için imzaların gelecek hafta verilmesi planlanırken, muhalefet cephesinden 4. aday sinyali geldi. “Ülkücü Şehit”ler arasında sayılan Gün Sazak’ın oğlu, eski Milletvekili Süleyman Servet Sazak, parti yönetimini eleştiren bir açıklama yaparak “Üzerime düşeni yapmaya hazırım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ