Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Baydemir: Yeni anayasa Kürt sorununun çözümü için en önemli fırsattır

        HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, yeni bir anayasanın, yeni bir toplumsal sözleşme olacağını belirterek, bunu "Kürt sorununun tamamen çözümü için en önemli fırsatlardan biri" olarak değerlendirdi.

        Baydemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, sokağa çıkma yasaklarını eleştirerek, yasaklar sırasında 158 sivilin yaşamını yitirdiğini, bu tablo karşısında Meclis'in işlevsiz kaldığını öne sürdü.

        Şiddete ve vahşete karşı kimden gelirse gelsin sessiz kalınmaması gerektiğini belirten Baydemir, "Bugün Sur'da, Cizre'de, Silopi'de top mermisiyle dövülen her ev, her mahalle gelecekte birlikte yaşam köprüsü diyebileceğimiz bütün köprüleri ortadan kaldırıyor" diye konuştu.

        Terör örgütüne yardım ettiği iddiasıyla HDP'li belediyelere İngiltere modeli getirilmesi çalışmaları yapıldığı haberleriyle ilgili değerlendirmesi sorulan Baydemir, 10 yıl boyunca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatarak, "Çok açık ve net söylüyorum. Tek bir kuruş, tek bir kazma, tek bir kürek, illegal zeminde kullanılmamıştır, kullandırılmamıştır" dedi.

        "Partinizin yeni anayasa konusundaki tavrı ne olur" sorusu üzerine ise Baydemir, Kürt sorununun, özü itibarıyla bir anayasa sorunu olduğunu ifade etti. Baydemir, "Yeni bir toplumsal sözleşme, yani yeni anayasa, Kürt sorununun tamamen çözümü için en önemli fırsatlardan bir tanesidir. Dolayısıyla Kürt sorununun çözümü demek, anayasanın inşası demektir aynı zamanda" değerlendirmesinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ