Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tunceli'de uçamadığı için bir evin bahçesine düşen Puhu'ya büyük ilgi

        Tunceli'de belirlenemeyen bir sebeple uçamadığı için bir evin bahçesine düşen Puhu Kuşu'na halk sahip çıktı. Tuncelili vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Puhu Kuşu, tedavi için Çevre Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

        Bugün sabah saatlerinde Tunceli kent merkezi Yeni Mahalle'deki evinden çıkarak, arşı merkezine gelen Zeki Bakır, bir evin bahçesindeki kar yığınları üzerinde gördüğü Puhu Kuşu'nu alarak çarşı merkezindeki bir kahveye geldi. Puhu Kuşu'nu gören vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Puhu Kuşu'nu, cep telefonu ile görüntüleyerek sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştığı görüldü.

        Yoldan geçen HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü de, Puhu Kuşu'nu yakından inceledi. Önlü, ilk kez bu kadar yakından bir Puhu gördüğünü belirterek, kısa süre inceledikten sonra buradan ayrıldı.

        Türkiye'de nesli tükenmek üzere olan ve koruma altına alınan Baykuş olarak da bilinen Puhu Kuşu'nu bulan Zeki Bakır, kuşun uçamadığını belirterek, durumu Çevre Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bildirdiğini söyledi. Kahvede görevlilerin gelmesini beklediğini anlatan Bakır, "Sabah yoldan geçerken komşunun evinin bahçesindeki kar yığınları üzerinde gördüm. Yakından bakınca uçamadığını anladım ve zarar görmeden yakaladım. Kendimle birlikte kavheye getirdim ve Çevre Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nü arayarak bilgi verdim. Şimdi görevlilerin gelmesini bekliyoruz" dedi.

        Puhu Kuşu'nu almak için gelen Çevre Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kuşun aç kaldığı için bitkin düşmüş olabileceğini belirterek, kuşun veterinerler tarafından incelenerek iyileştikten sonra doğaya salacaklarını söyledi. Görevliler daha sonra Puhu Kuşu'nu alarak çarşı merkezinden ayrıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ