Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Davutoğlu 3. köprüyü inceledi

        BaşbakanDavutoğlu, Sarıyer'in Garipçe Köyü ile Beykoz'un Poyrazköy semti arasında yapımına devam edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nüninşaat alanını helikopter ile gezdi.İncelemelerin ardındangazetecilere açıklamalarda bulunan Davutoğlu, planlananın aksine köprü ve bağlantı yollarının birlikte açılacağını söyledi.Davutoğlu, şöyle konuştu:

        DÜNYADA BİR İLK

        Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor. Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü.

        EKOLOJİK DENGE KORUNACAK

        İstanbulumuzun bu tarafında bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde çalışmalarla, hesaplarla korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı.

        BAĞLANTI YOLLARI İLE BİRLİKTE AÇILACAK

        Şu ana kadar projenin yüzde 88'i gerçekleşti. Bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik. Dolayısıyla köprü ve bağlantı yollarını birlikte, inşallah bu yaz içinde mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza ve ülkemize kazandırmış olacağız.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        BAŞİKA'DAKİ SALDIRI GİRİŞİMİ: GÜVENLİK SORUNU YOK

        Başika kampındaki askerlerimizde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Güvenlikleri bağlamında herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmamıştır. Dün ve daha önce bazı münferit saldırılar söz konusu olduğunda da silahlı kuvvetlerimiz anında mukabele edip, gerekli cezalandırmada gerektiğinde teröristlere dönük bulunuyorlar.

        Geçmişte Türkiye'yi DAEŞ'e karşı yeterince mücadelede bulunmuyor diye eleştirmeye kalkanlar, şimdi DAEŞ'e en doğrudan, Musul bağlamında söylüyorum, etkide bulunacak, mücadele edecek oradaki Iraklıları eğittiğimiz ve bulunduğumuz için eleştiri yönelten kesimler olabiliyor. Biz teröre karşı mücadelede hiçbir zaman herhangi bir taviz vermedik ve Irak'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine sonuna kadar saygılıyız, sadığız. Orada bulunuşumuz; Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini korumak içindir.

        Gazetecilere köprüde düğün teklifi Davutoğlu, açıklamasının ardından köprünün yapımında çalışan işçilere tanınan köprüde düğün hakkının gazetecilere de tanınmasını teklif etti.Gazetecilere "Yakın zamanda evlilik hazırlığı olan var mı" diye soran Davutoğlu,"Elinizi çabuk tutun" dedi.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ