Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Lideri Kılıçdaroğlu ‘A Takımı’nı yenileyecek

        Düzgün KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        CHP’de Olağan Kurultay için geri sayım başladı. Kurultayda, Kılıçdaroğlu’nun karşısına genel başkanlık için rakip çıkması beklenmiyor. Bu nedenle Parti Meclisi (PM) seçimlerinde kıran kırana bir rekabet yaşanacak. Hem mevcut yönetim, hem muhalefet, PM’ye ağırlığını koymanın hesabını yapıyor. HABERTÜRK’e, “Her değişimin kendi içinde sürprizleri olur” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kurultayda özellikle “A Takımı”nda köklü değişiklik yapması bekleniyor. Mevcut Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) en az yarısının değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Parti vitrinini, kadın ve gençlerle takviye etmeyi planlayan CHP Lideri’nin, özellikle yeni seçilen milletvekilleri ile partiye katmayı planladığı yeni isimler üzerinde durduğu ifade ediliyor. CHP Lideri’nin PM listesini oluştururken bölgesel dengeleri de gözeteceği belirtiliyor.

        ‘ÇARŞAF LİSTE’ İSTİYOR

        Kurmayları, Kılıçdaroğlu’nu, sürpriz yaşanmaması için “blok liste” konusunda ikna etmeye çalışıyor. CHP Lideri’nin ise son iki kurultayda olduğu gibi PM seçimlerinin çarşaf listeyle yapılmasını istediği öğrenildi. Parti içi muhalefet de, ‘çarşaf liste’ konusunda ısrarlı. Genel başkanlık yarışına katılması beklenmeyen Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin, genel merkezin listesini delmek için, kendisini destekleyen il başkanlarıyla 10-15 kişilik bir anahtar liste çıkarmayı planladığı kaydedildi. CHP’de, parti vitrini için kulislerde konuşulan isimlerse şunlar:

        DIŞ POLİTİKA: CHP’nin, dış politikayı, emekli diplomat Ünal Çeviköz’e emanet edeceği belirtiliyor. Diplomat kökenli Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz da PM’ye girecek isimler arasında sayılıyor.

        DİSK’TEN TRANSFER: Sendikalar konusunda daha aktif siyaset izlenmesini isteyen CHP Lideri’nin, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’na MYK üyeliği teklifi götürmesi bekleniyor.

        BAYKALCILAR PM’YE GİRİYOR: Kılıçdaroğlu’nun, eski Genel Başkan Deniz Baykal’a yakınlığıyla bilinen iki milletvekili Metin Lütfi Baydar ile İlhan Kesici’yi de parti yönetimine alabileceği kaydediliyor.

        SAV EKİBİNDEN OKAY: Kılıçdaroğlu’nun, geçmişte Önder Sav’ın sağ kolu olan Hakkı Süha Okay’ı da yönetim listesine alabileceği kaydediliyor.

        YEREL YÖNETİMLERDE DEĞİŞİKLİK: CHP’de, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinde de değişiklik bekleniyor. Yerel yönetimler için Ordu Milletvekili Seyit Torun ile İstanbul İl Başkanlığı görevini bırakan Murat Karayalçın’ın adı öne çıkıyor. Kılıçdaroğlu’nun akademisyen kökenli Mehmet Karlı’yı vitrine çıkarmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

        VEKİL SAYISI DÜŞECEK

        CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, Parti Meclisi’ndeki (PM) milletvekili sayısını düşürmeyi planladığı belirtiliyor. PM’de, milletvekillerinden Utku Çakırözer, Oğuz Kaan Salıcı, Hilmi Yarayıcı, Murat Bakan, Ali Özcan, Bülent Kuşoğlu, Devrim Kök, Vecdi Gündoğdu şans tanınan isimler arasında... Kadın milletvekillerinden Aylin Nazlıaka, Gaye Usluer, Gamze Akkuş İlgezdi, Selina Doğan, Şafak Pavey, Zeynep Altıok, Selin Sayek Böke’nin PM’ye girmeleri bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ