Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tokat'taki kayıp çocuklar için köpekler de devrede

        Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kayıp olan çocukların düştüğü tahmin edilen Kelkit Çayı kenarında iki özel eğitimli köpekle arama yapıldı.

        Tokat'ın Reşadiye ilçesi Çermik Mahallesi'nde 29 Aralık 2015 tarihinde kayıp olan komşu çocukları 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'dan yapılan tüm arama ve istihbarı çalışmalara rağmen 12 gündür haber alınamadı. Kelkit Çayı'nda ağırlık verilen arama çalışmalarının 10. gününden itibaren devreye Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 4 kişilik uzman ekip olayı soruşturmaya başladı. MOBESE ve eş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler şüpheli kişilerin yanı sıra iki çocuğun ailesi ve mahalle sakinlerinin ifadesine başvurdu.

        Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bölgeye gönderilen 2 eğitimli iz takip köpeği Kelkit Çayı kenarında arama yaptı. Çocukların düştükleri tahmin edilen bölgede iş makineleri ile hafriyat çalışması başlatıldı. Çalışmaları kayıp çocuklardan Dursun Kağan Taşçı'nın amcası Halil Taşçı ile dedesi Dursun Taşçı, Bayram Erol'un ise babası Ömer Erol ile dedesi Bayram Erol yakından takip etti.

        12 gündür yapılan tüm çalışmalara rağmen bir sonuç alınamadığını ifade eden Halil Taşçı, olayla ilgili şüphelendikleri kimse olmadığını belirterek, "Bu anlamda kimsenin günahını alamam. Irmak deriz dağdan çıkar, dağ deriz ırmaktan çıkar veya kaçırılmış olabilir. Çocukların aileleri çok üzgünler. Bir an önce bulunmasını bekliyorlar. Arama çalışmaları devam ediyor. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

        Dede Taşçı, torununu kaybolmadan birkaç saat önce gördüğünü ifade ederek, "Allah'tan çocukların bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

        Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Pazar gününden itibaren Kılıçkaya Barajı suyunun kesileceğini, 20 kişilik AFAD ekibiyle Kelkit Çayı üzerindeki 30 km'lik alanda hem kıyıdan yürüyerek hem de çay üzerinde botla tarama yapılacağını kaydetti.

        Öte yandan, çocukları "Deli Engin" lakaplı bir psikopatın kaçırdığı yönünde basına yansıyan haberlerle ilgili yetkili makamlardan henüz bir açıklama yapılmazken, emniyete böyle ihbarda bulunulmadığı öğrenildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ