Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'li Halaçoğlu'ndan AK Partililere başkanlık teklifi

        MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Başkanlık sistemi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Başkanlığı kabul edelim ama bir şartla; Şimdiye kadar cumhurbaşkanlığı yapmış ve yapmakta olanların seçime katılmamaları kaydıyla başkanlığı kabul edelim. Ne dersiniz AKP'liler?" dedi.

        MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerini, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla dile getirdi. "Başkanlık sistemi, Türkiye'nin neden kurtuluşu bunu bilmiyorum ama madem ki kurtuluşu, benim de şöyle bir teklifim var" diyen Halaçoğlu, şöyle devam etti:

        "Üniter yapımızı korumak ve şimdiye kadar cumhurbaşkanlığı yapmış ve yapmakta olanların seçime katılmamaları kaydıyla başkanlığı kabul edelim. Ne dersiniz AKP'liler? Bu teklifimi kabul eder misiniz?"

        Halaçoğlu, bu yöndeki açıklamalarını eleştirenlere de tepki göstererek, şunları yazdı:

        "Yazımdaki espriyi anlamayanlar ne çok. Bu yazı, anayasanın değiştirilmek isteme sebebinin, ne kişi hak ve hürriyetlerinin, ne de darbe anayasasının değiştirilmesidir. 'Yeni anayasadan' kasıt Türkiye'nin üniter yapısının bozulması, Türk adının çıkarılmasıdır. AKP açısından da bunun birinci yolu başkanlık sistemidir. Yani şimdiki cumhurbaşkanının Başkan yapılmasıdır. Yoksa hiçbir zaman bizim cumhurbaşkanından korkumuz yoktur ama büyük güvensizliğimiz vardır. (2011'de AP'da, haçlı seferleri doğuya medeniyet getirmiştir demişti). Fakat AKP'lilerin cumhurbaşkanının tekrar iktidara gelememesi korkusu vardır. Ve bunun için onu Başkan yaparak ömür boyu başkanlıktan tutma hedefleri mevcuttur. Ben de bu sebeple böyle bir teklifte bulunduğumuzda bunların anayasa değişikliğinden vazgeçeceklerini belirtmek istedim ve yorumlardan da haklı olduğumu gördüm. Anlamak, doğru değerlendirmekle doğru orantılıdır. Zira ben Çanakkale Boğazı diyorum, anlamayanlar Cebelitarık Boğazı'nı anlatıyor. Ne diyeyim. Herkese saygılar."

        Diğer yandan Milletvekili Halaçoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de kutladı. Halaçoğlu, "Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü. Türkiye ve Türk Milleti'ni doğru bilgilendirmek için gayret eden gazetecilerimizin bu gününü kutluyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ