Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kırşehir'de deprem!

        AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 19.40'ta merkez üssü Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi olan 5 büyüklüğündeki deprem meydana geldiği belirtildi.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Depremin gerçekleştiği noktaya en yakın yerleşim yerinin, 0,69 kilometre ile Kırşehir ili, Çiçekdağı ilçesinin Hacıduraklı köyü olduğu tespit edildi.

        Yer kabuğunun 14,74 kilometre altında gerçekleşen deprem sonrası yapılan görüşmelerde, depremin şiddetli hissedildiği Çiçekdağı ilçesine bağlı köylerde bulunan bazı kerpiç evlerde hasar oluştuğu belirlendi.

        Ankara ve Kırıkkale'de de hissedilen deprem sonrası herhangi bir can kaybı ve yaralı bilgisi ulaşmamıştır."

        KAYMAKAM ERGÜL: HERHANGİ BİR CAN VE MAL KAYBI YAŞANMADI

        Çiçekdağı Kaymakamı Adem Ergül, merkez üssü Çiçekdağı olan 5 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar kendilerine ulaşan bilgilere göre can ve mal kaybı bulunmadığını bildirdi.

        Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem sonrası vatandaşlarda kısa süreli korku yaşandığını ancak ilçede herhangi bir mal ve can kaybı olmadığını kaydetti.

        Polis ve jandarma ekiplerinin tedbir amaçlı kontrol yaptığını, muhtarlarla görüştüklerini dile getiren Ergül, "Bize ulaşan bilgilere herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı" dedi.

        BAŞKAN BAHÇECİ: KISA SÜRDÜ AMA BAYAĞI HİSSEDİLDİ

        Habertürk TV canlı yayınına telefon ile bağlanan Kırşehir Belediye Başkanı Başar Bahçeci: "Deprem kısa sürdü ama bayağı hissedildi. Kırşehir, İç Anadolu Bölgesi'nin deprem bölgesi olduğu için Kırşehir halkı depreme alışık. Şehirde bir tek elektrikler kesildi. " diye konuştu.

        ÇİÇEKDAĞI BELEDİYE BAŞKANI: VATANDAŞLARDA ENDİŞE VAR

        Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, Habertürk TV canlı yayınına bağlanarak; "yapılan incelemeler sonucu; her hangi bir can kaybı bulnumamaktadır. Merkez ilçeye bağlı köykerde ufak tefek yıkıntılar var. Vatandaşlarda bundan sonrası ne olacak diye bir endişe var. Çiçekdağı ilçesinde vatandaşların çoğunluğu dışarıda bekliyor." dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ