Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tokat'ta kaybolan Dursun ve Bayram hala bulunamadı
        1

        HABERTURK.COM

        Tokat'ın Reşadiye ilçesinde öğle saatlerinde 29 Aralık günü iki çocuğun kaybolduğu haberi geldi. 5 yaşındaki Dursun Kaan ve 8 yaşındaki Bayram Erol'dan hala bir haber yok. Peki gün gün neler yaşandı?

        2

        1. GÜN: İlk önce arama çalışmaları 6 km'lik bir alanda yapılmaya başlandı.

        3

        2. GÜN: VATANDAŞLAR DA KATILDI

        Polis, jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerimizin yanı sıra çok sayıda vatandaş da çalışmalara katıldı.

        4

        3. GÜN: Çocukların kaybolmasının ardından 3 gün geçmesi ile çocukların evlerine 300 metre uzaklıktaki Kelkit Çayı'na düşme ihtimali üzerine çalışmalar Reşadiye ile HES Barajı'nın bulunduğu 25 kilometrelik alanda yoğunlaştırıldı.

        5

        4. GÜN: Arama çalışmalarında Ankara Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK) dalgıç personeli de devreye girdi.

        6

        5. GÜN: HİÇBİR İPUCU YOK

        Çocukların bulunması için devletin tüm imkanları seferber edildi. Bölgede Samsun, Sivas, Amasya, Ankara ve Ordu'dan gelen arama kurtarma ekipleri çalışmalara katıldı. Soğuk hava nedeni ile ekipler zor anlar yaşarken arama çalışmalarında hiçbir ipucuna rastlanmadı.

        7

        6. GÜN: AK PARTİLİ ÇAKIR: KAÇIRILMA DA OLABİLİR

        Kayıp çocukları arama çalışmalarını takip eden AK Partili Coşkun Çakır, "Her ihtimali değerlendiriyoruz. Kuşkusuz burada yoğunlaşıyoruz ama kaçırılma ihtimali de olabilir. Bunların hepsi ihtimal dahilinde. O alan da başka bir şekilde taranıyor." açıklamasında bulundu.

        8

        7. GÜN: Jandarma Arama Kurtarma Su Altı timleri 2 derecede Kelkit Çayı'nda bir ipucu aradı.

        9

        8. GÜN: DEDESİ DE ARADI

        Kaybolan çocuklardan 8 yaşındaki Bayram Erol'un dedesi Bayram Erol da çocukların kaybolduğu bölgede aramalarına devam etti.

        10

        9. GÜN: KIRMIZI ÇARŞAF PANİĞİ

        Dalgıçlar 1 metreye indirilen su seviyesinde iş başındaydı. Çalışmalara katılan bir dalgıç günlerdir verdikleri mücadeleyi şöyle anlattı: “Ağaç oyuklarına, kaya altlarına ellerimizle dokunarak arama yapıyoruz. İnsan yumuşaklığı arıyoruz bu noktalarda. Ama çocuklara dair ne bir kıyafet, ne de başka bir şeye rastladık. Bugüne kadar 50 ton su çekildi çaydan. Her ihbarı değerlendiriyoruz. Vatandaşlar öğle saatlerinde çayda kırmızı bir çarşaf gördü ve herkes heyecanlandı. Hemen oraya gittik, ancak çocuklara ait değildi."

        11

        10. GÜN: POLİS 'KAÇIRILMA' İDDİASINA YOĞUNLAŞTI

        Kayıp komşu çocuklarının günler süren çalışma sonrası bulunamaması üzerine kaçırılmış olabilecekleri ihtimaline yoğunlaşıldı. Bu kapsamda önceki gün Emniyet Genel Müdürlüğü'nden özel ekip geldi. Gelen ekipler titiz bir çalışma yürüterek, kayıp iki çocuğun en son kimle görüştüklerini ve güvenlik kameralarını inceleyerek çalışma başlattı. Ayrıca bazı kişilerin de ifadesine başvuruldu.

        12

        11. GÜN: 20 kişilik AFAD ekibiyle Kelkit Çayı'nda 30 kilometrelik alanda hem kıyıdan yürüyerek hem de çay üzerinde botla tarama yapma kararı alındı.

        13

        12. GÜN: DELİ ENGİN Mİ KAÇIRDI?

        ‘Deli Engin’ lakaplı bir kişinin, çocukları kaçırdığı öne sürüldü. Bayram ve Dursun’u ‘Deli Engin’ lakaplı bir kişinin kaçırdığı yönünde ihbar geldiği ileri sürüldü. Polis ‘Deli Engin’e odaklandı.

        14

        13. GÜN: KIZ KARDEŞİNİ EVE GERİ GÖNDERMİŞ

        8 yaşındaki Bayram Erol'un evden kendisi ile birlikte çıkıp oyun oynamak için parka gitmek isteyen kız kardeşi 4 yaşındaki Rukiye'yi geri eve gönderdiği ortaya çıktı.

        15

        14. GÜN: BARAJIN SUYU KESİLDİ

        Bu sabah bölgedeki Kılıçkaya Barajı’nın kapakları kapatılıp su seviyesi düşürüldükten sonra Kelkit Çayı’nda yeniden arama çalışmaları başladı.