Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'un terörle imtihanı! İşte kanlı saldırılar
        1

        Ahmet KÜÇÜK / HABERTURK.COM

        Sultanahmet saldırısı: Sultanahmet Meydanı'nda 12 Ocak 2016'da meydana gelen bombalı saldırıda en az 10 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

        2

        Metro saldırısı: 1 Aralık 2015 tarihinde Bayrampaşa Maltepe Metro Durağı'na 100 metre mesefede bırakılan parça tesirli bomba, polisin geçişi sırasında patlatıldı. Olayda 2 kişi yaralandı, 2 polis aracı hasar gördü.

        3

        Sultanahmet saldırısı: İstanbul'da Sultanahmet'teki İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü'ne Rus uyruklu Diana Ramazova tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısı sonucunda 1 polis yaşamını yitirdi ve 1 kişi yaralandı.

        4

        Sultangazi saldırısı: Sultangazi ilçesinde yer alan Gazi Polis Merkezi`ne İbrahim Çuhadar adlı DHKP-C üyesinin düzenlediği canlı bomba eylemi sonucunda 1 polis şehit oldu, 4`ü polis 7 kişi de yaralandı.

        5

        Taksim saldırısı: Taksim Meydanı'nda 31 Ekim 2010'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bekleme noktasına yönelik olarak Vedat Acar adlı PKK üyesi tarafından düzenlenen eylem sonucunda 15`i polis olmak üzere toplamda 32 kişi yaralandı.

        6

        Güngören saldırısı: Güngören ilçesinin en kalabalık caddesinde 27 Temmuz 2008'de ardı ardına iki bombanın patlatılması sonucu 5′i çocuk olmak üzere 18 kişi hayatını kaybetti ve 154 kişi yaralandı.

        7

        İngiliz Başkonsolosluğu'na saldırı: Taksim'de bulunan İngiliz Başkonsolosluğu'na yönelik 20 Kasım 2003'te El-Kaide bağlantılı saldırı düzenlendi. Saldırıda 51 kişi yaşamını yitirirken 700'ü aşkın kişi de yaralandı.

        8

        HSBC saldırısı: HSBC Bank Genel Müdürlüğü’ne yönelik saldırıda banka binası harabeye döndü. HSBC binasının ön bölümü büyük zarar görürken çevredeki binalarda büyük oranda hasar oluştu. Patlama nedeniyle HSBC’nin önünden geçmekte olan pek çok yaya hayatını kaybetti ya da yaralandı. Binanın önünde de 24 otomobil yanarak hurdaya döndü. Saldırıda 11 kişi öldü.

        9

        Sinagog saldırıları: 5 Kasım 2003 tarihinde, saat 9.30 civarında Şişli’deki Bet İsrael Sinagogu, birkaç dakika sonra ise Beyoğlu’ndaki Neve Şalom Sinagogu’nun önünde birer araç infilak etti. Saldırılar sonucunda saldırganlar dahil 25 kişi öldü, 262 kişi yaralandı.