Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır Sur'da 2 saatlik ara verildi, çatışma yüzünden cenazeler alınamadı

        Ahmet YUKUŞ-Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        Diyarbakır Valiliği, Sur'daki 4 cenazenin alınması için Çiftehan Sokak'ta 2 saatliğine sokağa çıkma yasağını kaldırdı. Ancak çatışma çıkınca heyet cenazeleri alamadan çıktı. Gün içindeki çatışmalarda ise 4 güvenlik personeli yaralandı.

        SUR'DA 2 SAATLİK ARA VERİLDİ AMA...

        Diyarbakır Valiliği, sokağa çıkma yasağının 41. günü olan dün (salı) Dabanoğlu Mahallesi'nde bulunan 4 cenazenin İHD, Mazlum-Der ve Baro tarafından alınması için Çiftehan Sokak'ta 2 saatliğine yasağı kaldırdı. HDP milletvekili Sibel Yiğitalp ve kurum temsilcileri 3 cenaze aracıyla birlikte Gazi Caddesi'ne geldi. Geniş güvenlik önlemi alan polis sadece bölgeye girecek kurum temsilcilerinin geçişine izin verdi.

        Ural tipi zırhlı polis aracına bindirilen temsilciler, Çiftehan Sokak'a girdiği sırada çatışma çıktı. Bunun üzerine heyet, 1 saatlik uğraşın ardından cenazeleri alamadan bölgeden ayrıldı. Saat 15.30'dan sonra Sur'da peş peşe 3 büyük patlama meydana geldi. Gün içindeki çatışmalarda ise 4 güvenlik personeli yaralandı.

        NUSAYBİN'DE POLİS ARACINA BOMBALI SALDIRI

        Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lılar tarafından Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde yola konulan el yapımı patlayıcı saat 06.10 sıralarında polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken araçta maddi hasar meydana geldi. Yakındaki bazı iş yerleri harabeye döndü, 100 metre mesafedeki konut ve otomobillerin camları ve kapıları kırıldı.

        TOMA'NIN ÇARPTIĞI YAYA ÖLÜNCE OLAYLAR ÇIKTI

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde iddiaya göre Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA yolun karşısına geçmeye çalışan Hasan Akdoğan'a (65) çarptı. Akdoğan'ın ölmesi üzerine toplanan yaklaşık 500 kişi polis araçlarını taşladı.

        Silopi'de güvenlik güçleri zırhlı araçla getirdikleri yiyecekleri vatandaşlara dağıttı.

        5 İLÇEDE 578 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 578'e ulaştı. Operasyonlarda teröristlerce tuzaklanan bin 81 el yapımı patlayıcı imha edilirken, 107 hendek kapatıldı, 740 barikat kaldırıldı.

        "OĞLUM ÇATIŞMA BÖLGESİNDE KALDI"

        Öte yandan Sur'da yasağın kısa süreliğine kaldırıldığını öğrenen Çiğdem Arılı, çatışma bölgesine girmek istedi. Polisin izin vermediği kadın, "16 yaşındaki engelli oğlum, Hasırlı Mahallesi'nde annemin yanında kalıyordu. 11 Aralık'ta annem bölgeden kaçınca onu orada unutmuş. Hayatta mı öldü mü bilmiyoruz. Hem oğlumun üzüntüsü hem de sokaklarda kalmanın perişanlığı içindeyiz. Tek isteğim oğluma kavuşmak" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ