Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Enerji tasarrufu İstanbul’da tartışılacak

        Geçtiğimiz günlerde, enerji üretimi ve tüketiminde gerekli tasarrufun sağlanması, fazla yakıt tüketiminin ve hava kirliliğinin önlenebilmesi konularının çözüme kavuşturulması üzerine fikir alışverişinin yapıldığı Birleşmiş Milletler İklim değişikliği Konferansı’nda ABD Başkanı Barack Obama “Konu hakkında hep birlikte çalışmalıyız” çağrısı yapmıştı.

        ENERJİ KAYIPLARI AZALACAK

        Bu konuda atılan önemli adımlardan biri de Türkiye’den geldi. Enerji kayıplarını azaltarak verimliliği artırmayı hedefleyen Akıllı Şebekeler projesi için 20-21 Nisan 2016’da İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde uluslararası katılımlı konferans gerçekleştirilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji Piyasası düzenleme Kurumu, uGETAM ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin desteği ile düzenlenecek konferans Habertürk Gazetesi ve Bloomberg HT sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

        HHB Expo Yönetim Kurulu Başkanı Şule dadak dayangaç konu hakkında, “Her ülkenin büyük öneme sahip olduğu iklim değişikliği konusunda ülkemize de oldukça önemli görevler düşüyor. Bu kapsamda enerji kullanımı verimliliği açısından 2023 hedefleri doğrultusunda ‘Akıllı Şebekelerde Yol Haritası’ belirlenerek ilk adım atılacak. ‘4. uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’ nda; enerji verimliliği, akıllı marka şehirler, enerji ve şehirlerde inovasyon, enerjide teknoloji ve akıllı şehirlere entegrasyonu konuları ele alınacak. 50 ülkeden beş binin üzerinde katılımcının olacağı, ICSG İstanbul 2016’da Akıllı Şebekeler ile enerji kayıplarının büyük oranda azaltılması amaçlanıyor” diye konuştu. Şule Dadak Dayangaç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ