Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Yılmaz: 2007-2013 yıllarında hukukta çöküş dönemi yaşandı

        HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, "Türkiye'de 2007-2013 dönemi, ileride yargının tarihi yazıldığında göreceksiniz, yargıda utanç, çöküş dönemi olarak tarihe geçecek. 2007-2013'te bir çöküş dönemi yaşandı" dedi.

        HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, hukuk dışına çıkan kim olursa olsun, hangi kişiye karşı hukuk dışılık yapılırsa yapılsın HSYK'nın bunun karşısında olması gerektiğini belirterek, "HSYK, yetki aşımı, kanunsuzluk şuna yapıldı, buna yapıldı diye ayrım yapmaz" ifadelerini kullandı.

        Eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl hakkındaki ihraç kararı hakkında, "HSYK, namuslu, dürüst hakim ve savcının teminatı. Kim ne derse desin sadece yasaları uygulayan, adalet ülküsüyle çalışan her savcı hem bizim hem ülkenin baştacı. Soruşturmanın kime yönelik olduğu bizi ilgilendirmiyor. Hukuk dışılık var mı, yok mu, hakim ve savcılar adalet ülküsüyle mi hareket etmiş, başka amaçlar mı gütmüş ona bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Türkiye'de 2007-2013 dönemi, ileride yargının tarihi yazıldığında göreceksiniz, yargıda utanç, çöküş dönemi olarak tarihe geçecek. 2007-2013'te bir çöküş dönemi yaşandı. Bizim göreve başlamamızdan sonra tekrar yargıyı hep birlikte ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Kolay değil, kolay olmayacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ