Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sur'da 1 polis, 1 kadın yaralandı

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lılara yönelik operasyonlar sürerken gün boyu çatışma ve patlama seslerinin duyulduğu ilçede Kurşunlu Cami civarında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği ile açtığı ateş sonucu 1 polis yaralandı. Polis Diyarbakır Askeri Hastane'de tedavi altına alınan alındı. Çatışmalarda yaralanan bir sivil kadın da Dicle Üniversitesi'nde tedavi altına alındı.

        3 PKK'LI TESLİM OLDU

        Sur'da yoğun çatışmalar yaşanırken, 3 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. PKK'lıların ifadeleri alınmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

        CİZRE'DE YAFES MAHALLESİ HENDEK VE BARİKATLARDAN TEMİZLENDİ

        Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda Yafes Mahallesi, hendek ve barikatlardan temizlendi. Çatışmaların olduğu Cudi Mahallesi'ndeki Fatih İlkokulu'nda meydana gelen patlamada okulun camları kırılırken dumanların yükseldiği görüldü.

        ELÇİ'NİN AKRABASI ÇAY İÇERKEN VURULDU

        Cizre'de barikat ve hendeklerin bulunmadığı Şah Mahallesi'ndeki evinin balkonunda çay içtiği belirtilen Veysi Elçi, çatışmalar sırasında başına isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Elçi, doktorların çabasına rağmen hayatını kaybetti. Ölen Veysi Elçi'nin vefat eden Diyarbakır eski Milletvekili Şerafettin Elçi'nin yakın akrabası olduğu öğrenildi.

        GENELKURMAY: CİZRE'DE 9, SUR'DA 7 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

        Genelkurmay Başkanlığı, 12 Ocak'ta Cizre'de 9, Sur'da 7 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının Cizre'de 277 ve Sur'da 94 olduğu ifade edildi.

        SİLOPİ'DE HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

        Silopi'de süren operasyonda teröristlerin sözde "karargah" gibi kullandığı mahallelerde 126 terörist öldürüldü. Tuzaklanmış el yapımı patlayıcıların imhası sürüyor. Teröristlerin direncinin büyük ölçüde kırıldığı ilçede hayat normale dönmeye başladı. Güvenlik güçleri, vatandaşlara gıda ve ihtiyaç malzemesi dağıttı. Güvenlik güçleri çocuklarla futbol oynadı. Teröristlerce kullanılan evlere giren güvenlik güçleri, arama tarama faaliyetleri sırasında çok sayıda silah, mühimmat, amonyum nitrat ile güçlendirilmiş tuzaklı el yapımı patlayıcılar ve çuvallar içinde tonlarca amonyum nitrat ele geçirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ