Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır Çınar'da emniyete ve jandarmaya saldırı: 6 ölü

        VEYSİ İPEK- AHMET YUKUŞ/ DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Çınar İlçesinde jandarma komutanlığına ve lojmanların da bulunduğu emniyet binasına bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 3'ü bebek,6 kişi hayatını kaybetti, 6'sı polis olmak üzere 39 kişi yaralandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıda 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 1 emniyet görevlisinin de şehit olduğunu açıkladı.

        Diyarbakır Valiliği, Çınar İlçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlediği saldırıda lojmanda kalan 2 polis yakını ile lojmanın yakınındaki binada meydana gelen göçükte enkaz altında kalan 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, 6'sı polis, 8'i de polis yakını olmak üzere toplam 39 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

        Açıklamada şöyle denildi:

        "13.01.2016 günü saat 23.30 sıralarında BTÖ mensuplarınca ilimiz Çınar İlçesi'nde Çınar İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik olarak patlayıcı yüklü araç infilak ettirilmiş, patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliği'ne uzun namlulu silahla saldırıda bulunulmuştur. Düzenlenen saldırılara güvenlik güçlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir. Olayın gerçekleşmesinin hemen akabinde valilik bünyesinde İl Kriz Merkezi oluşturulmuş, Çınar İlçesi'ne yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirilmiş, ayrıca takviyeolarak çok sayıda jandarma ile polis görevlendirilmiştir.

        Saldırının etkisi gün ışığıyla daha da net bir şekilde ortaya çıktı

        İlçe Emniyet Amirliğine yönelik olarak düzenlenen patlayıcı yüklü araçla yapılan terör saldırısı sonucunda; lojmanda ikamet eden 2 polis yakını hayatını kaybetmiş, 6'sı polis ve 8'i polis yakını olmak üzere 14 kişi yaralanmıştır. Ayrıca yaşanılan patlamanın etkisiyle lojman yakınındaki bir binada yıkıntı meydana gelmiş, arama-kurtarma ekiplerinin bahse konu binada yaptığı çalışmalar neticesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olarak ve 5 vatandaşımız yaralı olarak enkaz altından çıkarılmıştır. Lojman civarında yer alan binalarda ise toplam 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar ilimiz merkez hastanelerine intikal ettirilmiş olup tedavileri devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.

        Yapılan ilk incelemelere göre meydana gelen patlamadan kaynaklı olarak İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası, İlçe Emniyet Amirliğine ait lojmanlar ve emniyet binasına yakın ikametlerde büyük çapta hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili çok yönlü araştırmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        Habertürk Gazetesi Diyarbakır temsilcisiVeysi İpek'in verdiği bilgilere göre, saldırıda Çınar İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nün çevresindeki binalarda da hasar meydana geldi, ilçede elektrikler kesildi. Saldırı sonrası çıkan çatışmada öldürülen teröristlerin olduğu kaydedildi. Lojmanın yakınındaki binada meydana gelen göçükte Lokman Açıkgöz ve Sadık Efe Açıkgöz hayatını kaybetti.

        ASKERİ KONVOYA TUZAK

        Çatışma sürerken, ilçeye Diyarbakır'dan polis ve askerler ile ambulanslar, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bu arada, bölgeye takviye kuvvet olarak Çınar'a gelen askeri konvoyun sırasında yola tuzaklanmış el yapımı patlayıcı infilak etti.

        BİSMİL'DE YOLA DÖŞENET PATLAYICI İNFİLAK ETTİRİLDİ

        Bismil'den takviye kuvvet olarak gelen askeri araç konvoyu geçişi sırasında da yola tuzaklanan patlayıcı infilak ettirildi, şehit ve yaralı olup olmadığı heniz açıklanmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ