Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP, Avrupa’nın en fazla üyeye sahip sosyal demokrat partisi

        Düzgün KARADAŞ/GAZETE HABERTÜRK

        CHP’nin “Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı” sloganıyla yapılacak 35. olağan kurultayında vitrin deği- şikliğiyle yetinilmeyecek. Merkez yönetim kurulunun (MYK) 17 kişi olan üye sayısının 12’ye düşürülmesi planlanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç- daroğlu, kurultay öncesi dün son kez partisinin en üst karar organı merkez yönetim kurulu’nu (MYK) topladı. Çalışma arkadaşlarına teşekkür eden CHP Lideri’nin, “Başarılı bir çalışma dönemini geride bıraktık. Seçim bildirgelerimizi diğer partiler kopyaladılar. Özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” sözleriyle veda ettiği öğrenildi. Kurultay için son 48 saate girilirken, yapılacak tüzük değişikliğinin kapsamı da belli oldu. Edinilen bilgiye göre, kurultayda, şu 3 maddelik tüzük değişikliği yapılacak.

        1- Değişiklikle, milletvekili seçimlerinde kontenjan adaylığı bir dönemle sınırlandırılacak. Bir kez kontenjandan aday gösterilen, ikincisinde önseçime girecek. 2- Milletvekili seçimlerinin 1 yasama yılı dolmadan yenilenmesi durumunda, milletvekili adayları önseçim yerine merkez yoklamasıyla belirlenebilecek. 3- 17 üyeden oluşan merkez yönetim kurulundaki koltuk sayısı düşürülecek. Kılıçdaroğlu’nun, daha aktif ve işlevsel bir MYK için üye sayısını 17’den 12’ye düşürmeyi planladığı belirtiliyor. Kurultayda PM seçimlerinin hangi yöntemle yapılacağı konusunda bugün il başkanlarının görüşüne başvuracağını ifade eden Kılıçdaroğlu’nun, “Blok veya çarşaf liste konusunda kararı delegeler verecek. Gelecek teklif olursa oylanır, hangisine karar verilirse ona uyulur” dediği öğrenildi.

        ‘AVRUPA’NIN EN FAZLASI’

        Kılıçdaroğlu, Kurultay için hazırlanan çalışma raporunda yer alan yazısında “Üye sayımız bugün 1 milyon 200 bini aştı. Gururla söylemek gerekiyor ki bu üye sayısıyla CHP Avrupa’nın en fazla üyeye sahip sosyal demokrat partisi konumundadır” dedi.

        BALBAY: İMZA SORUNUM YOK

        Kurultayda Kılıçdaroğlu’na rakip olmayı planlayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, adaylık için gerekli olan 120 imza konusunda bir sıkıntısı- nın olmadığını belirtti. Baybay, “Örgüt ziyaretlerimden ve delegelerimizle yaptığım yüz yüze ve telefon görüşmelerim sonucunda imza sorunum olmadığını, hatta tüzüğümüzün hükmünün çok üzerinde bir imza ile aday gösterilece- ğimi gördüm” ifadesini kullandı.

        İNCE: ADAY DEĞILİM

        Adı genel başkan adayları arasında geçen Muharrem İnce ise “Bu kurultayın kongre süreçlerinin ortaya çıkardığı tablo gereği yeniden genel başkanlığa, basında yazılan görevlerin hiçbirine aday olmayacağımın bilinmesini isterim” dedi.

        CİRİT: AÇIKLAMALAR TALİHSİZ

        Yargotay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Ankara Büyükşehir Belediye Baş- kanı Melih Gökçek’in düzenlediği “2016 Yılı ve Sonrası Projeler” toplantısına katıldığı için CHP Genel Baş- kanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ne aldınız da katıldınız?” eleştirisine yanıt verdi. Cirit, protokol gereği toplantıya katıldı- ğını belirterek, “Ne aldınız şeklinde bir değerlendirmesi oldu Sayın Kılıçdaroğ- lu’nun. Ben bu açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Sayın baş- kan, bir şey biliyorsa bunu net ve açık bir şekilde ifade etsin” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ