Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan'ın prensi CHP'ye katıldı

        Bir dönem Başbakan Erdoğan'ın prenslerinden olan ve AKP içinde her kesimin sempati ile yaklaştığı isimlerden biri olan, Ali Müfit Gürtuna döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreterlik ve başkan vekilliği de yapan Ümit Özerol, yaklaşık 2000 arkadaşıyla CHP'ye katıldı.

        Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine Gürtuna döneminde Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği de yapan Ümit Özerol, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen törende CHP'li oldu. Özerol'a parti rozetini İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin taktı. Özerol'un yanısıra İstanbul'un en önemli altyapı projelerine imza atarak, Taksim – 4. Levent Metrosu'nun Proje Direktörlüğü'nü yapan Dr. Y. İnşaat Mühendisi Çetin Gümüşoğlu da CHP' katıldı. 2000 kişinin partiye katıldığı ancak 35 kişiye sembolik olarak rozet takılan törende CHP'li olan bazı isimler şunlar: AKP Kadıköy Meclis Üyesi Necati Us, ANAP İl Başkan Yardımcısı Yahya Bayram, Genç Parti Bakırköy İlçe Başkanı Aysel Yüksel, DSP İl Sekreteri Şükrün Güner...

        Geçen yerel seçimlerde AKP'nin Kadıköy Belediye Başkan adayı Ümit Özerol, CHP'li rakibi Selami Öztürk'e meydan okuması ile adını duyurmuştu. Özerol, kendisinin de imzasının bulunduğu Büyükşehir projeleri arasında Harem-Kartal raylı sistemi, Kadıköy-Bostancı arasında cadde tramvayı, Ümraniye'den gelip Göztepe'de E-5 üzerindeki raylı sistemle entegre olacak havaray sistemi gösteriyor.

        Daha önce DYP'den Pendik Belediye Başkan adayı da olan Özerol, AKP'den ayrıldıktan sonra Anavatan Partisi'ne katılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ