Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 13 polisin şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili aranan şüpheli yakalandı

        Yakup P.'nin daha önce düzenlenen iki operasyonda kadın kıyafeti giyerek kaçtığı belirtildi. Olayla ilgili daha önce 2 kişi tutuklanmıştı.

        Iğdır'dan Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüsü ile korumaları taşıyan zırhlı araçlara, geçen 8 Eylül günü PKK'lı teröristler tarafından bombalı tuzak kuruldu. Karayolunun kenarına bırakılan ve içinde 5 ton patlayıcı bulunan 76 DP 825 plakalı kamyonetin infilak ettirilmesi sonucu minibüs ve zırhı araçlarda bulunan 13 polis memuru şehit oldu.

        Olayla ilgili kamyonetin sahibi 40 yaşındaki Salih P. ile Karakoyun ilçesine bağlı Yazlık Köyü Muhtarı 50 yaşındaki Musa Padak tutuklandı. Olayla ilgili aranan ve düzenlenen operasyonlarda iki kez kadın kıyafeti giyerek kaçtığı öğrenilen Yakup P.'nin yine Yazlık köyüne geldiğini belirleyen güvenlik güçleri operasyon düzenledi.

        YATAKLARIN ARASINA GİZLENMİŞ

        Yakup P., Jandarma Özel Harekat ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları sıkı arama sonucu köyünde bir evde yatakların arasına gizlenmiş olarak yakalandı. P., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye getirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ