Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adalet Bakanlığı'ndan Dündar ve Gül açıklaması

        Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdikleri gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın tutuklandığı günden itibaren milletvekilleri, avukatlar ve yakınlarından oluşan 245 kişiyle, Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün ise 255 kişi ile görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

        Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhuriyet gazetesinde Can Dündar ve Erdem Gül'e ilişkin, "Bu Neyin Adaleti" başlığıyla verilen haber anımsatılarak, yayınlanan haberin asılsız olduğu belirtildi.

        Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Dündar ve Gül'ün 4 Ocak tarihinde ilk defa yazılı olarak bir arada kalmak istediklerine dair Kurum Müdürlüğüne dilekçe verdikleri ve aynı gün taleplerinin kabul edilerek, İdare ve Gözlem Kurulu kararıyla aynı odada bir arada barındırıldıkları ifade edildi.

        Dündar ve Gül'ün bir arada kaldıkları odanın 23,5 metrekare alt kat ve 17,5 metrekare üst kat olmak üzere toplam 41 metrekare yaşam alanı ve 31 metrekare havalandırma alanı ile beraber toplam 72 metrekare olduğunu belirtilerek, odanın havalandırmaya açılan kapılarının sabah sayımı ile gün batımına kadar sürekli açık tutulabildiği kaydedildi.

        Daha önceki tarihlerde aynı kuruma tutuklu olarak sevki gerçekleştirilen benzer durumdaki tutukluların tek olarak üç kişilik odalara yerleştirildiği, bu odalarda en fazla 30 gün barındırıldıkları, İdare ve Gözlem Kurulu kararına istinaden tek kalan tutukluların aynı odada bir arada barındırılmalarına karar verildiği aktarıldı.

        "DÜNDAR 245, GÜL 255 KİŞİYLE GÖRÜŞTÜ"

        Açıklamada, söz konusu haberde yer alan "Dündar ve Gül'ü ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı'na yapılan başvuruların hiçbirinin kabul edilmediği" iddiasına da yanıt verildi.

        Açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Tutuklu Can Dündar kuruma yerleştirildiği 26 Kasım 2015 tarihinden bu güne kadar 72 milletvekili (54 saat), 151 avukat (132 saat 37dakika) ve 22 yakını (9 saat) olmak üzere toplam 245 kişi ile 195 saat 37 dakika açık ve kapalı görüşme gerçekleştirmiştir. Tutuklu Erdem Gül kuruma yerleştirildiği 26 Kasım 2015 tarihinden bu güne kadar 69 milletvekili (41 saat 5 dakika), 141 avukat (92 saat 7 dakika) ve 45 yakını (7 saat) olmak üzere toplam 255 kişi ile 140 saat 12 dakika açık ve kapalı görüşme gerçekleştirmiştir."

        Dündar ve Gül'e daktilo verilmediği iddiasına da yanıt verilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Odalarda daktilo bulundurulmasına yasal imkan bulunmamakla birlikte, hükümlü ve tutukluların talep etmeleri halinde, Eğitim Kurulu kararıyla bu iş için ayrılmış yerlerde, eğitim ve iyileştirme programları çerçevesinde görsel, işitsel eğitim araç ve gereçleri ile bilgisayar kullanımına izin verilebilmektedir. Ancak adı geçenlerin bu kapsamda bugüne kadar yazılı hiçbir talepte bulunmadıkları anlaşılmıştır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ