Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Kılıçdaroğlu hakkında Erdoğan'a hakaret iddiasıyla suç duyurusu

        Temiz Siyaset Temiz Siyasetçiler Platformu' 16 Ocak 2015 tarihinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan suç duyurusunda bulundu.

        Bugün Bakırköy Adalet Sarayı'na gelen Temiz Siyaset Temiz Siyasetçiler Platformu mensupları, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmadan önce bir basın açıklaması yaptı.

        Temiz Siyaset Temiz Siyasetçiler Platformu adına Mehmet Emin Ertekin tarafından yapılan açıklamada, CHP'nin 16 Ocak 2016 tarihinde Ankara'da 35. Olağan Kurultayı yaptığı hatırlatılan dilekçede, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en üst makamına hakaret dolu söylemlerde bulunmasını şiddetle kınıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ülkemizin en önemli makamına yapılan hakaret, nefret dolu çirkin sözleri kabul edemiyoruz ve tüm bunları ulusal, yerli, yabancı basın ve vatandaşların karşısında dile getiren bir siyasi partinin genel başkanına yakıştıramıyoruz" denildi.

        Kılıçdaroğlu'nun sadece kongre seçimi kazandığı, 7 defa girdiği seçimleri kaybettiği belirtilen açıklamada, "7 kez girdiği her sezimi kaybedbeden bir siyasi partinin genel başkanı nasıl olurda halkın seçtiği cumhurbaşkanına sen diktatörsün diyebilir?" görüşüne yer verildi.

        Açıklamada özetle şöyle denildi:

        "Biz size soruyoruz bu milletin yüzde 52'nin gönlünde taht kurmuş, sayısız hizmetleri olan ülkemizin Cumhurbaşkanının şahsını, ailesini rencide edici, makamını yıpratan sözler söylemeniz bu ülkenin huzurunu bozmuyor mu? Ülkemizin birlikteliğe en fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde bir kez olsun ülkeye sahip çıkamaz mısınız? Biz ağzı bozuk ve en zor zamanlarda ülkesini yalnız bırakan, kötü söylemlerden başka hiçbir icraatı olmayan siyasetçiler istemiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da bu tür ağzı bozuk kavgacı siyasetçileri protesto etmeye davet ediyoruz."

        Grup, açıklamadan sonra adliyeye girerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ