Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu yeni MYK’yı atadıktan sonra yurtdışına çıkacak

        Düzgün KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Kurultayda yeniden CHP Genel Başkanlığı’na seçilen Kılıçdaroğlu, ilk yurtdışı gezisini bu ay sonunda Almanya’ya yapacak. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Almanya’da Nâzım Hikmet Vakfı tarafından şairin doğum günü için düzenlenecek anma etkinliğine katılacak, siyasilerle görüşecek.

        CHP’de, parti vitrininin yenilenmesinin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yurtdışına çıkmaya hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu, 30 Ocak’ta Almanya’ya gidecek. Kılıçdaroğlu’na Almanya gezisinde kurultayda parti meclisi (PM) seçimlerinde en yüksek oyu alan Selin Sayek Böke ve merkez yönetim kuruluna (MYK) atanmaları beklenen bazı üyeler eşlik edecek.

        Kılıçdaroğlu, Almanya’nın Essen kentinde Nâzım Hikmet Vakfı ile CHP Köln Derneği’nin ortaklaşa düzenleyeceği ünlü şair Nâzım Hikmet’i anma törenine katılacak. Kılıçdaroğlu, ziyaret sırasında Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ile yemekte buluşacak ve Türk kökenli siyasilerle toplantı yapacak. CHP Lideri’nin, bazı Alman yetkililerle de görüşmeler yapacağı belirtildi.

        PM TOPLANIYOR

        Yeni seçilen parti meclisi, Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine yarın saat 11.00’de CHP Genel Merkezi’nde ilk toplantısını yapacak. Kılıçdaroğlu’nun son siyasi gelişmeler ve MYK’nın yeni yapısı konusunda üyelerin görüşlerini alacağı ifade ediliyor. CHP Lideri’nin PM toplantısının ardından pazar veya pazartesi günü MYK üyelerini ilan etmesi bekleniyor. Kılıçdaoğlu’nun, MYK’daki üye sayısını 12’ye düşürebileceği kaydediliyor.

        KURULTAY RAPORU

        CHP’nin 35. olağan kurultayında divan başkanı olan Murat Karayalçın, değerlendirmelerini, izlenimlerini ve tespitlerini rapor haline getirerek genel başkana sunacağını söyledi. Yeni dönemle ilgili HABERTÜRK’e konuşan Karayalçın, CHP’nin bundan sonra yapısal bazı değişiklikleri gündemine alması gerektiğini belirterek “CHP’nin kimliği açıktır, nettir. Biz Cumhuriyetçi’yiz, Atatürkçü’yüz, sosyal demokratız, Anadolu’nun tarihi ve felsefi değerlerine bağlıyız. Kimliğimiz budur” dedi.

        CHP’nin, “yüzde 25 oy kapanı”ndan kurtulması gerektiğini kaydeden Karayalçın, “Bunun için yapmamız gereken şey kendimizi yeniden tanımlamak değil, yeniden yapılanmaktır. CHP hem merkez hem taşra örgütleri itibarıyla yeniden yapılandırılmalıdır” diye konuştu. Karayalçın, “Sayın genel başkan, önce bu yeni yapılanmayla ilgili bir tasarım ortaya koymalıdır” açıklamasını yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ