Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Ankara’da eylem talimatı veren DAEŞ emirine tutuklama

        Fevzi ÇAKIR/ANKARA

        Başkent'te, 10 Ekim 2015’te 102 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısına benzer bir saldırıyı yılbaşı gecesi yapmak isteyen DAEŞ terör örgütü üyesi Musa Canöz ile Adnan Yıldırım, Mamak’ta bomba düzeneği hazırladıkları hücre evinde yakalanıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Canlı bombaların temaslarının belirlenmesi için yapılan soruşturma derinleştirildi.

        SURİYE’DE KARAR VERİLDİ

        2 bombacının bağlantıları, HTS kayıtları (telefondan yer tespiti) ile banka hesap hareketleri üzerinde yoğunlaşan savcılık, canlı bombalara saldırı talimatını, Şanlıurfa doğumlu ve kasım ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan DAEŞ terör örgütü iddianamesinde adı geçen Mustafa Mol’un verdiğini belirledi.

        Mol’un saldırı emrini örgütün Rakka’daki “Ebu Enes” kod adlı DAEŞ komutanından aldığı tespit edildi. Mol’un, Canöz ve Yıldırım ile Suriye’de buluştuğu, saldırı planlarını konuştuğu belirlendi. Görüşmenin ardından önce Yıldırım’ın, sonra Canöz’ün Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi.

        Suriye ile irtibatı internetten sağladıkları belirlenen canlı bombalara Mol’un operasyondan bir gün önce şifreli mesaj gönderdiği bilgisine de ulaşıldı. Mol hakkında savcılığın talebi üzerine Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nce ‘yoklukta tutuklama kararı’ çıkarıldı.

        MASAK’A TALİMAT

        2 bombacının hesap hareketleri de mercek altına alındı. Canöz ve Yıldırım’ın hesaplarında dikkat çeken para hareketleri olduğu tespit edildi. Para ağının belirlenip miktarın ortaya çıkarılması için savcılık tarafından MASAK’a yazı yazıldı. MASAK, çalışma başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ