Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Sur’da, tarihi dokuyu koruyacak bir çalışma yapılacak’

        GAZETE HABERTÜRK

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, dün katıldığı ‘Yapı Malzemeleri Mobil Denetim Sistemi Programı’nın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sur, Cizre ve Silopi’ye ilişkin soru üzerine Sarı, “Cizre, Silopi gibi ilçelerimizde de operasyonların en kısa zamanda biteceğini düşünerek oraya da bir zarar tespit çalışması ekibi göndererek durum tespiti yapacağız. İçişleri Bakanlığı’mızla görüşerek özellikle o bölgelerde kentsel dönüşüm ihtiyacı gerçekleşiyorsa bu ihtiyacı bakanlığımız, TOKİ ve ilgili kurumlarla beraber en kısa zamanda gerçekleştirmek için çalışma başlatacağız” diye konuştu.

        ‘RANT AMAÇLI YAPILAŞMA YOK’

        Sarı, bugüne kadar imar planı uygulanmadığı için Suriçi bölgesindeki gecekondu yapılaşmasının temizlenemediğini ifade etti. Suriçi’nde bir TOKİ yapılaşması ya da rant amaçlı yapılaşma olacakmış gibi yanlış bilgiler aldıklarını kaydeden Sarı, “Suriçi bölgesi kentsel sittir. Kentsel sit çerçevesinde korunması gereken bir bölgedir. Kültür ve tabiat varlıklarımızla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın ortak çalışmasıyla burada tarihi dokuyu koruyacak bir çalışma yapılacak” dedi.

        Sarı, bu çalışmanın, 2012’de o dönemin büyükşehir belediye başkanı ve meclis üyelerinin imzaladığı koruma amaçlı imar planı çerçevesinde yapılacağını anlattı. Bakan Sarı, Suriçi’nin kültür, tarih ve inanç mirasının korunarak önemli bir turizm alanı haline gelmesinin de sağlanacağını dile getirdi. Sarı, bu bölgelerde sadece kent, bina değil eğitim, sağlık gibi her türlü alanda rehabilitasyon çalışması gerçekleştirileceğini ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ