Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit polis Bayram Özdere'yi, Gölcük'te 10 bin kişi uğurladı

        Doğum gününe 2 gün kala şehit düşen Bayram Özdere'nin anne ve babası, şehidin tabutuna dokunurken fenalaştı.

        Şehit polis Bayram Özdere'nin cenazesi Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından 'Türk Yıldızları' boyalı CN235 tipi askeri nakliye uçağı ile İzmit Cengiz Topel Havaalanı'na getirildi. Şehidin cenazesi polislerin omuzlarında taşınırken, pilotlar uçağın önünde selam durdu. Şehidin cenazesi daha sonra konvoyla Gölcük Donanma Caddesi'ndeki baba evine getirildi. Özel Harekat polisleri cenaze aracından şehidin cenazesini alarak baba evinin önüne getirirken, binlerce kişi tekbirler getirdi, dualar okundu.

        Şehidin cenazesi daha sonra 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Şehidim hakkını helal et bize' sloganları eşliğinde Gölcük Merkez Camii'ne getirildi. Şehidin babası Hasan ve annesi Emine Özdere ile kız kardeşi Cihan ve kardeşi Hüseyin Özdere, bayrağa sarılı şehidin cenazesine dokunurken büyük üzüntü yaşadılar. Rahatsızlanan Hasan ve Emine Özdere'ye 112 Acil ekipleri ambulansta müdahale etti. Şehidin rahatsızlanan eşi Fazilet ve kızı Canan ise baba evinde bulundu.

        İkindi üzeri kılınan cenaze namazına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, askeri erkan ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

        Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan cenaze namazını kıldırmasının ardından şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Şehitlik Mezarlığı'na götürülün toprağa verildi.

        ŞEHİDİN YÜREK BURKAN HAYATI

        22 yıllık polis memuru olan Bayram Özdere'nin hemşire olan Şerife Özdere ile ilk evliliğini yaptığı, Şerife Özdere'nin doğumlarından hemen sonra iki evladını kaybettiği, akciğer kanseri hastalığı nedeniyle 2001 yılında hayatını kaybettiği öğrenildi.

        Bayram Özdere'nin ikinci evliliğini Fazilet Özdere ile yaptığı belirtildi. 24 Ocak'ta doğum gününü kutlayacak olan Bayram Özdere'nin şehit düşmesi büyük üzüntü yarattı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ