Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mustafa Koç ile Marmara İlahiyat Camii arasında bilinmeyen detay

        Mustafa Koç’un cenaze namazını İstanbul Müftüsü Profesör Doktor Rahmi Yaran kıldırdı. Yaran, Koç Ailesi'nin, Marmara İlahiyat Fakültesi'ne özel ilgi gösterdiğini, Vehbi Koç'un vefatından itibaren, ailenin Ramazan aylardaiftar verdiğini, Mustafa Koç'un da defalarca buraya geldiğini söyledi.

        Mustafa Koç’un cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, ailenin Marmara İlahiyat Fakültesi'ne büyük önem verdiğini belirtti şu konuşmayı yaptı:

        "Doğum ne kadar gerçekse ölüm de o kadar gerçek. Rabbim kıldığımız cenaze namazını makbul eylesin. Biz bir şehadet almadan uğurlamayız. Bir hellalik alırız. Merhuma her türlü hak ve hukukunuzu helal ettiniz mi...

        Rabbim helalliğinizi kabul eylesin. Kendisinin bir mümin, bir Müslüman olduğuna şehadet eder misiniz. Rabbim şahitliğinizi kabul eylesin."

        RAMAZAN AYLARINDA İFTAR VERİRLERDİ

        Çok muhterem cemaati Müslimin, Koç Ailesi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne özel bir ilgi gösterirdi. Ramazan aylarında merhum Vehbi Koç'un vefatından itibaren ailesi iftar verirlerdi.

        Ailenin büyükleri de bu iftarda bulunmaya gayret ederlerdi.

        Mustafa Koç, defalarca buraya gelmişti. Bugün son yolculuğuna buradan uğurluyoruz. Rabbim rahmet eylesin"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ