Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kamer Genç toprağa verildi

        Zelal ATAŞ/TUNCELİ

        CHP eski Milletvekili Kamer Genç vasiyeti üzerine memleketi Tunceli'de Türk Bayrağı'na sarılarak Ramazan Köyü'nde toprağa verildi.

        Pankreas kanseri tedavisi gördüğü hastanede Cuma günü yaşamını yitiren CHP eski Milletvekili Kamer Genç önceki gün İstanbul'da yapılan törenin ardından vasiyeti üzerine Tunceli'ye getirildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve beraberinde çok sayıda milletvekili, Genç'in cenazesi ile aynı uçakta geldiği Elazığ Havalimanı'ndan karayolu ile Tunceli'ye geldi.

        76 yaşındaki Kamer Genç için Tunceli merkezde bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Kamer Genç'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Tunceli Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, milletvekilleri, partililer ve sevenleri katıldı. Kentte, etkili olan kar yağışına rağmen cenaze törenine geniş katılım oldu.

        Genç'in cenazesi vasiyeti gereği Türk Bayrağı'na sarıldı. Yapılan töreninin ardından Genç'in cenazesi Nazimiye İlçesi'ne bağlı Ramazan Köyü'nde defnedilmek üzere yola çıkarıldı. Genç, babası Ali Genç'in yanında toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ