Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'nin Anayasa Komisyonu üyeleri belli oldu

        HABERTURK.COM

        AK Parti, CHP ve MHP'den sonra HDP'nin de Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri belli oldu. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş HDP'nin Anayasa Komisyonu üyeleri olarak yer alacak.

        AK PARTİ'NİN İSİMLERİ

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda yer alacak isimleri açıklamıştı. Davutoğlu, "AK Parti'nin uzlaşma komisyonu üyeleri Ahmet İyman, Cemil Çiçek ve Abdülhamit Gül olacak. Gül MYK'da genel sekreterimiz. Bu şekilde bir kompozisyon düşündük. Ak Parti olarak netice odaklı olarak çalışmaların yürümesi için çaba sarfedeceğiz" demişti.

        CHP'NİN İSİMLERİ

        CHP, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili Uzlaşma Komisyonu kurulması talebine olumlu yanıt vermişti. CHP mektubunda, komisyon için Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın isimlerini bildirdi.

        MHP'NİN İSİMLERİ

        MHP'de Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerini belirlemişti. Buna göre, Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Afyon Milletvekili Mehmet Parsak ve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir yer alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ