Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'li Tan'dan Sedat Peker'in oğlu hakkında soru önergesi

        HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, "Bakanlarınızın ve Milletvekillerinizin düzenli olarak setine gidip görüntü verdiği Diriliş Ertuğrul dizisinde, mitinglerde Erdoğan'ın destekçisi olduğunu belirten Sedat Peker'in oğlunun oynatılma gerekçesi nedir?" diye sordu.

        HDP'li Altan Tan, konuya ilişkin TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde şu açıklamaya yer verdi: "TRT'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin 32. Bölümde konuk oyuncu olarak dahil olan ve hala dizide rol alan Boğaçhan Talha Peker, Sedat Peker'in oğludur. Sedat Peker, Rize'de düzenlediği mitingde Recep Tayyip Erdoğan'ın destekçisi olduğunu belirtmiş ve bazı kesimleri 'dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk hepsinin kanlarını akıtacağız' sözleriyle tehdit etmiştir."

        HDP'li Tan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis'e verdiği önergesinde şu soruları yöneltti:

        "Bakanlarınızın ve Milletvekillerinizin düzenli olarak setine gidip görüntü verdiği Diriliş Ertuğrul dizisinde, mitinglerde Erdoğan'ın destekçisi olduğunu belirten Sedat Peker'in oğlunun oynatılma gerekçesi nedir? Tanınan oyuncuların yer aldığı ve yüksek bir bütçeye sahip bu dizide oynayan Sedat Peker'in oğlunun oyunculuk geçmişi bulunmakta mıdır? TRT'de yayınlanan bu dizide Sedat Peker'in oğlunun oynatılması ile Peker'in Rize mitingindeki konuşması arasında bir bağlantı bulunmakta mıdır?"

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ