Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Romanlarda bonzai kullanımı 10 yaşına kadar indi'

        CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, çocuklardaki uyuşturucu kullanımı tehlikesine dikkati çekerek, "Romanlarda bonzai kullanımı 10 yaşına kadar indi. Her hafta Roman mahallelerinde bonzaiden çocuklar ölüyor ve ben bunların cenazelerine gidiyorum" dedi.

        Milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde görüşlerini dile getirdi.

        CHP'li Purçu, hükümetin bugüne kadar birçok Roman çalıştayı yaptığını anımsattı.

        Çalıştaylardaki bütün planlamaların toplantı salonlarında kaldığını iddia eden Purçu, "Roman yerleşkelerine devletin eli uzanmış değil. Romanların yüzde 96'sı kayıt dışı işlerde çalışıyor, yüzde 2'si liseyi, binde 4'ü üniversiteyi ancak bitirebiliyor. Yüzde 90'ının evi yok. Kimlik, barınma, sağlık, eğitim, istihdam sorunları var" dedi.

        Purçu, herkesin bu bütçeden pay alması için çalışılırken, ülkede yaşayan 4-5 milyon Roman vatandaşın bütçeden pay alamadığını öne sürdü.

        Beş yıldan beri Roman Strateji ve Eylem Planı'nın açıklanmasını beklediklerini belirten Purçu, "Ama görünen, 5-10 yıl daha bekleyeceğiz herhalde. Yoksulluk had safhada, gelirleri yok. İşsizlikten dolayı uyuşturucu kullanımı çok fazla Romanlarda. Romanlarda bonzai kullanımı 10 yaşına kadar indi. Her hafta Roman mahallelerinde bonzaiden çocuklar ölüyor ve ben bunların cenazelerine gidiyorum. Artık sepetçilik ve müzisyenlik bittiği için Romanlar işsiz kalıyor ve başka yollara yöneliyor" ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ