Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Voklan Bozkır: Nefret söylemine müsamaha göstermemiz mümkün değil

        GAZETE HABERTÜRK

        Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü dolayısıyla Ankara Üniversitesi’nde yapılan etkinlikte konuştu. Bozkır, AB’nin temellerinin o dönemde yaşanan benzersiz vahşetin yarattığı umutsuzluk ortamında bir düzenin kurulması için atıldığını vurgulayarak şunları söyledi:

        AB tarafından ortaya konan bu değerlerin eski kıtayı zehirleyen yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve antisemitizmi tamamen tarihin dehlizlerine gömdüğünü söylememiz bugün maalesef mümkün değildir.

        Yakın dönemde antisemitizm hastalığının kendisine yeni dostlar devşirmiş olduğunu ve İslamofobi ile yabancı düşmanlığı gibi iki olgunun ortaya çıktığını görüyoruz. Çok kültürlü toplum ve birlikte yaşama geleneğinin devam ettirilebilir olmasına yönelik şüpheler ve aşırı sağ partilerin yükselişi, gelecek için kaygıları artırmaktadır.

        Salgın hastalık olarak nitelendirebileceğimiz ve dünya genelinde artmakta olduğunu müşahede ettiğimiz antisemitizm, İslamofobi ve yabancı düşmanlığının zaman zaman ülkemizde de bazı marjinal çevrelerde etkili olduğunu maalesef gözlemliyoruz. Hangi dini, etnik ve mezhebi kimliğe karşı olursa olsun herhangi bir nefret söylemine müsamaha göstermemiz mümkün değildir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ