Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li vekillerden Dündar ve Gül iddianamesine tepki

        GAZETE HABERTÜRK

        CHP milletvekilleri Mehmet Tüm, Orhan Sarıbal ve Kazım Arslan, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için istenen cezaları eleştirdi.

        İddianamede bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası talep edildiğini anımsatan Tüm, “Ortaçağ mahkemelerinin bile iddia edemeyeceği, insan onurunu ve düşünce özgürlüğünü yok sayan bir anlayışın göstergesi” dedi.

        Dündar’ın iddianameye konu olan köşe yazılarından birini okuyan Tüm, “Bu yazıda suç unsuru olan ne var? Eğer bu düşünceleri söylemek suç ise ben de sizlerin tanıklığında bu suça ortak oldum, kendimi ihbar ediyorum” diye konuştu.

        CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da “iddianamenin içinin de altının da boş olduğunu” belirterek, “Bu iddianame tel tel dökülmektedir. 473 sayfalık iddianamede Dündar ve Gül’ün suçlanabilmesi için tek bir delil dahi yoktur. Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül’ün sadece gazetecilik yaptığı için tutuklandığını tescil etmiştir” ifadesini kullandı.

        ÖZKOÇ BAŞDANIŞMAN OLDU

        Özkoç başdanışman oldu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Engin Özkoç’u “başdanışman” olarak atadı. Özkoç, 24. Dönem’de 4+4+4 sistemini protesto etmek için yaptığı 12 saatlik rekor konuşmayla da dikkati çekmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ