Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Bora Tayfur'a son veda

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Bora Tayfur için Ankara'dakiKocatepe Camii'nde tören düzenlendi.

        Çatışmada 31 yaşındaki Bora Tayfur ile birlikte 5 asker şehit olmuştu.

        Törene CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Büyük Birlik Partisi genel başkanı Mustafa Destici, Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Melih Gökçek de katıldı.

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen Özel Harekat Polisi Mehmet Bora Tayfur, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin yakınları törende gözyaşı döktü.

        BALIKESİR'DE KOMİSER YARDIMCISINA SON GÖREV

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen, memleketi Balıkesir'in Susurluk ilçesinde defnedildi.

        Şehidin naaşı, ailesi ve yakınları tarafından Susurluk Devlet Hastanesi morgundan alınarak babaevine götürüldü.

        Evinin önünde düzenlenen törende dua okunurken baba Yusuf, anne Nuriye, eşi Meral, çocukları Yunus Emre, Enes, Esra ve Esma Bilgen duygulu anlar yaşadı.

        Daha sonra şehidin cenazesi götürüldüğü Çarşı Camisi'nde ilçe müftüsü Şükrü Demirel'in kıldırdığı namazın ardından Susurluk Şehir Kabristanlığındaki Şehitlik Mezarlığında toprağa verildi.

        Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, İlçe Jandarma Komutan Yüzbaşı Vedat Kılıç ile silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        TOKAT'TA 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

        Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 27 yaşındaki Uzman Çavuş Osman Ateş, memleketi Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Çiftlik köyünde yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

        Dün akşam saatlerinde uçakla getirildiği Amasya'nın Merzifon ilçesinden karayoluyla Tokat'ın Pazar İlçesi'ne götürülen şehit Uzman Çavuş Osman Ateş'in cenazesi Devlet Hastanesine morguna kaldırıldı. Cuma namazı sonrası şehit Uzman Çavuş Ateş'in cenazesi Tokat Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Çiftlik köyündeki baba ocağına getirildi. Burada şehidin babası Mustafa Ateş ile ağabeyi Murat, asker kardeşi Emre Ateş ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Mustafa Ateş, son kez oğlunun tabutunu öptü. Acılı aileyi yakınları ve Vali Cevdet Can teselli etmeye çalıştı.

        'OĞLUM' DİYEREK TABUTU SEVDİ

        Cenaze daha sonra yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan köy mezarlığına götürüldü. Bu sırada bazı vatandaşlar Türk bayrağı açarak 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Cenaze aracından indirilen şehit Uzman Çavuş Ateş'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, askerlerin omuzunda cenaze namazının kılınacağı alana taşındı. Cenaze namazına Vali Cevdet Can, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Milletvekili Kadim Durmaz ile birlikte şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

        Cenaze namazının kılınacağı sırada gözü yaşlı anne Rasmiye Ateş, önce oğlunun fotoğrafını öptü, ardından ise 'Oğlum' diyerek tabuta sarıldı. İl Müftü Vekili Selahattin Şanver tarafından kılınan cenaze namazı sonrası şehit Uzman Çavuş Osman Ateş'in cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.

        KOMUTANINI KURTARIRKEN ŞEHİT DÜŞMÜŞ

        Bu sırada şehit Uzman Çavuş Osman Ateş'in Sur'daki çatışmada şehit düşen yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'yı bulunduğu bölgeden çıkarttığı sırada PKK'lı keskin nişancısının saldırısı sonrası şehit düştüğü öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Osman Ateş'in dayısı Fahri Asır, yeğeninin 2 yıllık uzman çavuş olduğunu belirterek, "Kendisi Kayseri komando tugayında görevliydi. Geçici görevle sürekli operasyonlara gittikleri için orada çatışmaya maruz kalmış. Bölük komutanını ve şehit düşen polis arkadaşını kurtrmak için kendisini feda etmiş" dedi.

        KARDEŞİ UZMAN ÇAVUŞLUK SINAVINI KAZANDI

        Şehit uzman çavuş Osman Ateş'in Mardin'de görev yapan asker kardeşi Emre Ateş'in 3 gün sonra terhis olacağı, girdiği uzman çavuşluk sınavını kazanarak ağabeyi gibi askerde kalmayı planladığı öğrenildi. Ancak bu olaydan sonra ailesinin askerde kalmasına izin vermemeyi düşündüğü öğrenildi.

        ŞEHİDİN 2,5 AYLIK KIZI SÜREKLİ AĞLADI

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Yüzbaşı Yigitcan Çiğa, memleketi Mersin'de defnedildi.

        Çiğa'nın Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı cenazesi ilk olarak merkez Mezitli ilçesindeki babaevine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, Muğdat Camisi'ne getirildi.

        Burada yapılan törene şehidin ailesi, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, bazı milletvekilleri, Türkiye Baralor Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, siyasi parti temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Cenazenin cami bahçesine getirilişinde vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar atarken, Çiğa'nın yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Camiye annesi Nadiye Çiğa'nın kucağında gelen şehidin 2,5 aylık kızı Ahsen'in de sürekli ağladığı görüldü.

        Kılınan cenaze namazının ardından Çiğa'nın naaşı top arabasına konurken, şehidin annesi Ayla Çiğa, oğlu asker olduğu için gurur duyduğunu vurgulayarak, "Bir daha oğlum olsa yine asker yaparım. Allah askerlere polislere acı vermesin. Kimseyi sevindirmiyorum. O benin ilk oğlumdu, ilk gözbebeğimdi. Türkiye askerine polisine sahip çıksın. Biz yataklarımızda rahat uyuyorsak bunların sayesinde" dedi.

        ASTSUBAYA SİVAS'TA VEDA

        Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın cenazesi, memleketi Sivas'ın Divriği ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

        Diyarbakır'daki törenin ardından askeri uçakla Kayseri'ye oradan da karayoluyla Divriği ilçesine getirilen getirilen evli ve bir çocuk babası Erdoğan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, vatandaşlar tarafından karşılandı. Şehit Erdoğan için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

        Şehidin törende okunan özgeçmişinde, "Yaralı komutanını kurtarmak isterken açılan ateş sonucu Tokatlı Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş ile şehit düştü" denildi. Şehidin babası Sait Erdoğan, oğlunun fotoğrafını öperek, "Senin yerine ben öleydim yavrum. Yavrum bizi nasıl bırakıp gittin, ses soluk vermeden" diye ağıt yaktı. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin annesi Mübeccel Erdoğan, törene tekerlekli sandalyeyle katıldı.

        Şehidin eşi Öznur, annesi Mübeccel ve diğer yakınlarının gözyaşı döktüğü törene, şehidin 4 yaşındaki kızı Eylül Ada getirilmedi.Sivas'taki cemevinde görevli imamın kıldırdığı namazın ardından şehidin naaşı, Garipler Mezarlığı'na götürüldü. Anne Mübeccel Erdoğan, sağlık görevlileri tarafından ambulanstan sedyeyle indirilerek oğlunun tabutunun yanına getirildi. Şehidin annesi, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu kabre indirilmeden son kez okşadı.

        Cenaze törenine, Sivas Valisi Alim Barut, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, askeri erkan, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

        Şehit Astsubay Özgür Erdoğan'ın görev yaptığı Kayseri 1. Komando Tugayı'ndan bir süre önce geçici olarak Diyarbakır'a görevlendirildiği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ