Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Davutoğlu "Cizre'de ambulans iddiasında" o olayı hatırlattı

        Çimen ÇETİN / HABERTURK TV

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerde vatandaşların sağlık hizmeti almasında engel olup olmadığını çarpıcı bir örnekle anlattı. Başbakan Davutoğlu, Cizre'de hamile bir vatandaşın hastaneye götürüldüğünü ancak kendi isteğiyle evine döndüğünü, doğum yaptıktan sonra Türkiye'yi AİHM'e şikayet ettiğini hatırlattı.

        Sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerde sağlık hizmetinin aksatıldığı iddialarına karşılık Başbakan Davutoğlu'nun anlattığı olayın ayrıntılarına Habertürk TV ulaştı.

        2015 yılının son günlerinde gerçekleşen olay, 9 aylık hamile Evin Çağlı, sancıları artınca 112'yi aradı. Aramasından 8 dakika sonra gelen ambulansla Çağlı, Cizre Devlet Hastanesi'ne götürülerek acil serviste ilk müdahalesi yapıldı. Ancak doktorların tüm uyarısına rağmen Çağlı evine döndü. İki gün sonra Batman'da doğum yapan Evin Çağlı yeni yılın ilk bebeğini dünyaya getirdi.

        Sonrasında "sağlık hizmetlerinde yararlanamadım" diyerek, sokağa çıkma yasağının kaldırılması talebiyle AİHM'e başvurdu. Bunun üzerine AİHM, Adalet Bakanlığı'ndan bilgi istedi. Bakanlıktan gelen belgeler ışında Çağlı'nın talebi reddedildi.

        DAVUTOĞLU: AİHM İADE ETTİ

        Başbakan Davutoğlu bu olayı hatırlatarak şunları söyledi:

        "Cizre'den bir hanımefendi AİHM'e hamile olduğu halde sokağa çıkma yasağı nedeni ile sağlık hizmeti alamadığından şikayetle başvuruda bulundu. Bu hanımın hastaneye talebi üzerine ambulansımızla taşındığı, sezaryen yapılması gerektiği söylendiği ve her türlü hizmetin hastanede kendisine verileceği halde kendisi evine dönüp evde doğum yapmak istediğini ifade edip yine aynı ambulansla tutanak tutularak evine dönüyor... Bütün tutanaklar elimizde ve bu tutanaklar AİHM'e tarafımızdan sunuldu ve AİHM bu dosyayı Türkiye'ye iade etti. Türkiye'yi sanki bu vatandaşlarına sağlık hizmeti sunmayan bir ülke gibi gösterme çabası."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ