Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Rüzgar Çetin aynı yerde takla atmış!

        Mustafa ŞEKEROĞLU-Hayati ARIGAN-Yusuf DOĞAN-Ceylan SEVER-Nuri ALTUNTAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Dün gece İstanbul’da, saat 01.30 sıralarında Porsche marka otomobiliyle Ortaköy’den Beşiktaş yönüne seyreden 31 yaşındaki Rüzgar Çetin, Çırağan Caddesi üzerindeyken şeridinde yoğun olan trafikten kurtulmak için önündeki aracı sollayarak orta refüje geçmek istedi. Ancak hızlı olan otomobil kontrolden çıktı ve karşı şeride geçti. Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu olan Rüzgar Çetin, bu sırada karşı yönden gelen 34 A 4342 plakalı trafik polisi aracına çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrularak kaldırıma çıkan polis aracı, yol kenarındaki demir parmaklıklara çarparak durdu. Polis memuru İsmet Fatih Alagöz yola fırlarken, diğer polis memuru araçta sıkıştı. Ağır yaralanan 33 yaşındaki polis memuru İsmet Fatih Alagöz ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ekip otosunda sıkışan polis memuru ise itfaiye ekiplerince kurtarılarak Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

        KAN ÖRNEĞİ VERMEK İSTEMEDİ

        JANDARMADA OLAY YERINDE

        4 saat sonra kazayı duyarak eşiyle birlikte emniyete giden baba Sinan Çetin’in isteği üzerine, olay yeri incelemesine jandarma ekipleri de katıldı. Sinan Çetin’in jandarmaları, polislerin “tek taraflı zabıt tutmalarını önlemek için” çağırdığı öne sürüldü. Rüzgar Çetin, dün sabah elleri kelepçeli halde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Hemen ardından babası Sinan Çetin de adliyeye gitti. Beraberinde diğer oğlu da bulunan baba Çetin, basın mensuplarına “çok üzgün olduğunu” söylemekle yetindi. Sinan Çetin, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Savcı İsa Dalkılıç tarafından sorgulanan Rüzgar Çetin, tutuklanma talebiyle Nöbetçi 8. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

        CEZAEVİ’NE GÖNDERİLDİ

        22.5 YIL HAPİS İSTENEBİLİR

        Rüzgar Çetin’in 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapsi istenebilecek. Çetin, Türk Ceza Kanunu’nun 85. maddesinde düzenlenen “taksirle ölüme neden olmak” suçundan yargılanacak. “Birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuş ise kişi 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” açıklaması bulunan maddenin 2. fıkrasının yanı sıra Çetin’in alkollü olması nedeniyle “bilinçli taksir” maddesi de uygulanacak. TCK’nın 22. maddesi’nin 3 fıkrası ise şöyle: “Kişinin öngördüğü neticeyi istememesine karşın, neticenin meydana gelmesi halinde bilinçli taksir vardır. Bu halde taksirli suça ilişkin ceza üçte birden yarısına kadar artırılır.”

        EHLIYET YÜKSEKOVA’DAN

        B sınıfı ehliyetini 2004’te Hakkâri Yüksekova’dan aldığı öğrenilen Rüzgar Çetin’in, ilki 3 Ağustos 2005’te olmak üzere toplam 28 trafik cezası olduğu bildirildi. 11 kez “emniyet kemeri takmadan araç kullanmak” suçundan ceza kesilen Çetin’in cezaları arasında “tehlikeli şerit değiştirmek” de var. Diğer cezalar ise “ehliyetine alkol yüzünden el konulmuşken araç kullanmak”, “aşırı hızla araç kullanmak”, “ehliyetini yanında bulundurmamak”. Bu kez de Çetin’in ehliyetine 2 yıl 8 ay süreyle el konuldu.

        RUHSATSIZ SİLAH, DARP...

        Bir dönem ruhsatsız silah taşımak suçundan hâkim karşısına çıkan Rüzgar Çetin, 2013’te Propaganda adlı bir kulüpte, elinde muşta ile kavga etmişti. Yine aynı yıl Sinan Çetin’in diğer oğulları Rafael İndiana Cemil Çetin, Orfeo Sinan Çetin ile birlikte komşuları Onur Karaca’yı darp ettikleri iddiasıyla kasten yaralama suçundan 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

        AYNI YERDE İKİNCİ KAZA

        Rüzgar Çetin, 1 polis memurunun şehit olmasına yol açtığı bölgede 2006’da da kaza yapmıştı. Çetin, eğlence mekânı çıkışında cipiyle aşırı hız nedeniyle takla atmış, yaralı kurtulmuştu. 2012’de de Beyoğlu’nda “trafik güvenliğini tehlikeye sokmak”tan gözaltına alınmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ