Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Türkmenlere yardım TIR'ı gönderildi, AK Partili Hotar direksiyona geçti

        AK Parti İzmir İl Başkanlığınca, Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım malzemelerinin gönderilmesi için düzenlenen törende konuşan Nükhet Hotar, yardım kampanyasına Türkiye'nin her yerinden büyük destek ve katkı sunulduğunu söyledi.

        Kampanyanın süresinin bitmesine rağmen gelen yardımların sürdüğünü ve kendilerinin de bunları bölgeye sevk ettiklerini aktaran Hotar, destek veren herkese teşekkür etti.

        "KOMŞUSU AÇKEN TOK UYUMAYAN BİR KÜLTÜRÜN TEMSİLCİSİYİZ"

        Hotar, İzmir'de bir farklılık yaparak tüm teşkilat mensuplarına "bir destekte sen ol" diyerek evlerinden yada alışveriş yaptıkları yerlerden güçleri ölçüsünde Bayırbucak Türkmenleri için destek olmalarını istediklerini belirterek, "Biz komşusu açken tok uyuyamayan bir kültürün temsilcileriyiz işte bunu tüm Türkiye olarak gösteriyoruz. Bu yardımlar öyle bir boyuta ulaştı ki, bırakın Bayırbucak Türkmenlerini, Halep'e, Suriyeli misafirlerimize hatta Güneydoğu'da ihtiyacı olan bir çok bölgeye de yardımlarımız dağıtılmakta, yani tek bir yere gitmiyor. Hepsine Allah'a şükür yetecek kadar desteğimiz oldu" dedi.

        Hotar, birliği, kardeşliği, kültürel değerleri korumanın çok önemli olduğunu anlatarak, AK Parti ile birlikte bu değerlerin güçlenmesi anlamında büyük bir fırsat yakalandığına işaret etti.

        İktidarları döneminde özellikle gençlerin manevi değerlerle donanmaları için çalıştıklarını vurgulayan Hotar, şöyle devam etti:

        "Buradan aldığımız güçle bugün Türkiye gerçekten de tüm mazlumların, umudu, sesi ve onların yanında olan tek millet haline geldi. Dolayısıyla biz bu değerlerimizi sahip olduğumuz bu potansiyeli birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmadan korumaya devam ettirmek zorundayız. Etrafımızı görüyoruz en ufak bir zaaf anımızda Allah korusun bizlerin de o ülkeler yerinde olması çok muhtemel. Bunun için neredeyse tüm dünya işbirliği yapmış Türkiye'yi karıştırmaya çalışıyor. Ama Türk milleti o derin ferasetiyle, geçirdiği tecrübelerle birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusuyla buna müsaade etmiyor ve inşallah da etmeyecek."

        Hotar, insanların geride her şeyini bırakarak tek bir valizle canını kurtarmak için kaçtığına dikkati çekerek, "Allah korusun hiç kimse bu duruma düşmesin onun için bizim hani değim yerindeyse aklımızı başımıza alıp, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi koruyarak yolumuza daha da güçlenerek devam etmemiz lazım" ifadesini kullandı.

        AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise yardım kampanyası kapsamında topladıkları temel gıda, giyecek ve temizlik maddelerinden oluşan 2 tır yardım malzemesini gönderdiklerini ve yardımlarının süreceğini söyledi.

        Konuşmaların ardından Hotar, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ve parti teşkilat üyeleri toplanan yardım malzemelerini tırlara yükledi.

        Hotar, yardım tırının direksiyonuna geçerek aracı bir süre kullandı.

        Yardımların tırlara yüklendiği sırada bazı vatandaşlar gözyaşı döktü. AK Parti Kemalpaşa İlçesi Sosyal İşler Başkanı Emine Demir, yardım malzemelerini görünce oradaki çocuk ve yaşlıların aklına geldiğini ve duygulandığını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ