Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Soylu'dan Demirtaş'a: Bu adam uslanmayacak

        Çalışmave Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Genelkurmay ve hükümeti hedef alan açıklamalarıyla ilgili olarak, "Bu adam uslanmayacak" dedi.

        Muş'ta bazı temaslarda bulunan Bakan Soylu gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimlerini hazmedemeyenlerin başka çevrelerle işbirliği içerisinde olduklarını ileri sürdü. Güneydoğu'da kazılan hendekleri eleştiren Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Genelkurmay Başkanlığı ile ilgili iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

        "İnsanı tahrik etmek istiyor, hem de ülkemi tahrik etmek istiyor. 6-7 Ekim olaylarında yaptığı yetmemiş ve daha sonra ortaya koymuş oldukları yetmemiş gibi Türkiyemi, benim güzel ülkemi, benim güzel insanımı, dünyaya an be an şikâyet etmesi yetmemiş gibi, şimdi başka bir senaryonun altını imza atıyor. Bu adam uslanmayacak, bunun tek karşılığı budur. Hem yaptıklarının zararı ülkemize, insanımıza, 79 milyonumuza dokunuyor hem de maalesef ülkemizin itibarını yalanlarla bir şekilde azaltmaya, ortadan kaldırmaya gayret gösteriyor. Siyaset desem bu siyaset değil. Demokrasi desem bu demokrasi değil. İnsanlık desem bu da değil. Vatanperverlik desem o da değil. Anlaşılıyor ki, bu yalanlarla birlikte Türkiye’yi bugün benzetmeye çalıştıkları ama benzetemedikleri ülkelerin noktasına getirmeye çalışıyorlar ama bu mümkün değildir. Güçleri, takatleri, yalan kabiliyetleri buna yetmez. Sadece üzülüyoruz. Neye üzüldüğümü de ifade etmek istiyorum: Bu millet onlara rey verdi."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ