Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Evlat edindiği engelli çocuğa 21 yıldır ‘bebekler’ gibi bakıyor

        GAZETE HABERTÜRK

        Karabük’te yaşayan ve bugün 53 yaşında olan Hatice Eken ile eşi, 21 yıl önce çocukları olmadığı için, Ankara’da bir hastanede doğan bir bebeği henüz kuvözdeyken ailesiyle anlaşarak evlat edindi.

        Çift, Karabük’e getirdikleri bebeğe Mustafa adını verdi. Sürekli ağladığı için Mustafa’yı 3 aylıkken hastaneye götüren Eken çifti, bebeğin spastik olduğunu öğrendi. Ancak ikisinin de gönlü, Mustafa’yı geri vermeye razı olmadı. Hatice Eken, o gün bugündür oğlu Mustafa’ya bebekler gibi bakıyor, onu enjektörle besliyor.

        Hatice anne, “Mustafa’nın engelli olduğunu 3 aylıkken öğrendim ancak onu terk etmek aklımın ucundan bile geçmedi. Gözleri parlı- yordu. Hiç usanmadan 21 yıldır bakımını en iyi şekilde yaptım. Onu sürekli sandalyesiyle çarşıya çıkartıp dolaştırdık. 10 yıl boyunca her gün hiç yorulmadan eşimle birlikte özel bir okula götürdük” diyor. Ancak bir süredir Mustafa’sından ayrı... Çünkü Mustafa, nefes darlığı nedeniyle hastanede yoğun bakımda tedavi görüyor.

        Hatice annenin tek dileği ise, oğlu için dua: “Onsuz günlerimiz zor geçiyor. Doktorlar, ‘Her şeye kendinizi hazırlayın’ dedi. Tek isteğim onun iyileşerek aramıza dönmesi. Ömrüm yettiği kadar oğluma bakarım, onun bir gülüşü bana yeter.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ